Supa crema de patrunjel cu lapte

de Giana in Supe, 9 Iul 2014 | 1212 vizualizari

 

Aceasta supa se prepara foarte usor si are o aroma foarte placuta. Cand am incercat prima data aceasta reteta nu am fost sigura daca va fi pe gustul meu, mi s-a parut ciudata. Insa dupa ce am gustat, aroma de patrunjel cu piper m-a facut sa-mi schimb parerea. Daca va place patrunjelul va invit sa incercati aceasta varianta de supa.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 pahare cu lapte (am masurat cu un pahar de 200 ml)
  • 2 pahare cu apa
  • 1 ceapa de marime mijlocie
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de patrunjel cu lapte:

Se pune o cratita pe foc, se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul s-a topit se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste. Cand ceapa devine sticloasa se adauga faina si se caleste putin amestecand cu o lingura de lemn sau cu telul. Peste faina adaugam in fir subtire apa si laptele amestecand continuu pentru a nu lasa cocoloase in supa. Supa se amesteca pana fierbe. Cand a inceput sa fiarba se adauga patrunjelul tocat marunt si se lasa 2-3 minute sa clocoteasca pentru a-si lasa patrunjelul aroma. Se sareaza dupa gust, se condimenteaza cu piper macinat si se serveste calda.

 

 

TIPS-URI

1

Piperul este indicat sa-l puneti la sfarsit deasupra supei, cand serviti. Daca adaugati piperul in supa in timp ce fierbe e posibil ca supa sa-si schimbe culoarea.

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de patrunjel cu lapte-0
Supa crema de patrunjel cu lapte-1
Supa crema de patrunjel cu lapte-2
Supa crema de patrunjel cu lapte-3

COMENTARII (8)

Panacris 1

09.07.2014, 20:04

MOKUSKA 1

09.07.2014, 20:54

reisnaor_2006 1

09.07.2014, 22:09

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04