Supa crema de porumb

de boscodina in Supe, 29 Iul 2009 | 5082 vizualizari

 

O supa altfel, poate fi delicioasa sau sa te faca sa incerci altceva, depinde de gust, mie mi-a placut la nebunie.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mijlocie
  • 1conserva porumb( 300 grame)
  • 30g unt
  • 2 cani lapte
  • 120 ml frisca lichida
  • sare, piper alb macinat, nucsoara dupa gust(eu am pus piper negru si destula nucsoara si a schimbat culoarea supei )
  • 50g dovleac
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de porumb:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Se adauga boabele de porumb scurse si se lasa vreo 2 minute mestecandu-se in ele. Se adauga lingura de faina , se caleste putin si se stinge tot cu laptele si frisca lichida.Se adauga dovleacul dat prin razatoare mare sis e lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute mestecand din cand in cand ca au tendinta de a se prinde de fundul cratitei.
Se opresc cateva linguri de legume din supa , iar restul se pune in blender si se face pasta.

Daca mai e nevoie se subtiaza cu putin lapte. Se adauga legumele oprite , se condimenteaza si se mai lasa la fiert cam 5 minute.
Si...gata supa! Tocmai buna de mancat :) Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

dupa ce se ia de pe foc se pune deasupra o bucatica de unt, ca sa nu faca crusta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de porumb 6685
retete culinare - Supa crema de porumb 6686
retete culinare - Supa crema de porumb 6687
retete culinare - Supa crema de porumb 6688

COMENTARII (5)

Bunica 1

30.07.2009, 17:33

bosco, ai facut supa sau nu? In reteta spui : "eu am pus piper negru si destula nucsoara"

boscodina 1

30.07.2009, 23:32

am si mancat-o nu doar ma facut--o. explicam oarecum de ce nu e galbena pui,cum ar trebui sa fie o supa de porumb, pentru ca geniul din mine a pus nucsoara ..cam multa...si piper negru ca cel alb s-a finit.

boscodina 1

30.07.2009, 23:35

m-am prins...si ma tin bine comentariul de deasupra postarii dumneavostra se referea la supa de broccoli cu branza cu mucegai . pe aia nu am facut-o si nici nu ii stru reteta, am cautat-o pe site, nu am gasit-o asa ca bucataras imi e dator vandut. mi-a facut pofta( am luat si branza, pentru o salata e adevarat ) si ma lasa asa pe uscat sa ma dezhidratez in voie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18