Supa crema de porumb

de boscodina in Supe, 29 Iul 2009 | 4994 vizualizari

 

O supa altfel, poate fi delicioasa sau sa te faca sa incerci altceva, depinde de gust, mie mi-a placut la nebunie.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mijlocie
  • 1conserva porumb( 300 grame)
  • 30g unt
  • 2 cani lapte
  • 120 ml frisca lichida
  • sare, piper alb macinat, nucsoara dupa gust(eu am pus piper negru si destula nucsoara si a schimbat culoarea supei )
  • 50g dovleac
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de porumb:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Se adauga boabele de porumb scurse si se lasa vreo 2 minute mestecandu-se in ele. Se adauga lingura de faina , se caleste putin si se stinge tot cu laptele si frisca lichida.Se adauga dovleacul dat prin razatoare mare sis e lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute mestecand din cand in cand ca au tendinta de a se prinde de fundul cratitei.
Se opresc cateva linguri de legume din supa , iar restul se pune in blender si se face pasta.


Daca mai e nevoie se subtiaza cu putin lapte. Se adauga legumele oprite , se condimenteaza si se mai lasa la fiert cam 5 minute.
Si...gata supa! Tocmai buna de mancat :) Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

dupa ce se ia de pe foc se pune deasupra o bucatica de unt, ca sa nu faca crusta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de porumb 6685
retete culinare - Supa crema de porumb 6686
retete culinare - Supa crema de porumb 6687
retete culinare - Supa crema de porumb 6688

COMENTARII (5)

Bunica 1

30.07.2009, 17:33

bosco, ai facut supa sau nu? In reteta spui : "eu am pus piper negru si destula nucsoara"

boscodina 1

30.07.2009, 23:32

am si mancat-o nu doar ma facut--o. explicam oarecum de ce nu e galbena pui,cum ar trebui sa fie o supa de porumb, pentru ca geniul din mine a pus nucsoara ..cam multa...si piper negru ca cel alb s-a finit.

boscodina 1

30.07.2009, 23:35

m-am prins...si ma tin bine comentariul de deasupra postarii dumneavostra se referea la supa de broccoli cu branza cu mucegai . pe aia nu am facut-o si nici nu ii stru reteta, am cautat-o pe site, nu am gasit-o asa ca bucataras imi e dator vandut. mi-a facut pofta( am luat si branza, pentru o salata e adevarat ) si ma lasa asa pe uscat sa ma dezhidratez in voie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

9660 puncte

8040 puncte

Ina 7

5880 puncte

5290 puncte

4460 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52