Supa crema de rosii

de Patricia Iordache in Supe, 2 Iun 2013 | 13463 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta de pe site-ul lui Radu Popovici. Minunata! Am adus cateva completari retetei asa ca va voi arata in continuare, cum a iesit.

 

INGREDIENTE

  • pentru supa:
  • 8 linguri cu ulei de masline extra virgin;
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 750 gr. pasta de rosii;
  • 400 ml. supa de legume (400 ml. apa cu un cubulet tip Knorr);
  • 3 linguri cu bulion;
  • 2 foi de dafin;
  • 2 lingurite de zahar;
  • 3 felii de paine;
  • 3 felii mari de cascaval;
  • 1 lingura cu busuioc uscat (ca proaspat n-am avut)
  • pentru decor si gust:
  • o omleta facuta din 2 oua si un praf de sare;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Cum preparam supa crema de rosii:

Punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am tocat cu un blender manual), sarea si piperul.

Amestecam si lasam sa devina translucida, fara sa se arda, apoi adaugam usturoiul pisat si amestecam pentru cateva secunde.

Adaugam rosiile pasate, punem foile de dafin si lasam sa fiarba 5 minute.

Punem supa de legume si lasam sa fiarba inca 10 minute. Adaugam busuiocul si amestecam. Oprim focul.

Cele 3 felii de paine le rumenim putin in cuptor sau pe un gratar incins. Frecam feliile de paine cu un catel de usturoi. Punem deasupra cate o felie de cascaval, presaram busuioc uscat si le lasam pentru 10 minute, la 200 grade pe randul cel mai de sus al cuptorului.

Cum preparam "decorul":

Amestecam 2 oua cu putina sare si le punem intr-o tigaie antiaderenta. Le lasam sa se inchege fara sa se rumeneasca prea tare. Taiem fasii subtiri din omleta obtinuta si apoi cubulete mici.

Presaram peste supa, in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Se serveste rece sau calda. Mie imi place sa fie calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taietei