Supa crema de rosii

de merisor in Supe, 11 Iun 2013 | 13371 vizualizari

 

Mi-a placut atat de mult supa crema de rosii conservate pe care ne-a pregatit-o Radu la Slanic, incat am incercat si eu nu intru totul cum a facut-o el, dar tare buna a iesit si a mea.
Am avut 2 borcane de 800 g de rosii intregi in bulion si le-am transformat imediat in supa crema.

Multumesc Radu Popovici, pentru idee!

http://www.reteteleluiradu.ro/2013/05/24/supa-crema-de-rosii-cu-mozzarella/

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane x 800 gr rosii intregi in bulion
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri apa
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • 1/2 lingurita busuioc uscat maruntit
  • 1 varf lingurita piper cu lamaie
  • 2 foi dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Rosiile le-am pasat si le-am trecut prin sita pentru a indeparta cojile si semintele.

Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, punand treptat si apa.

Eu de la un timp nu mai folosesc prajeli pentru ca avem probleme cu gastrita, mai ales eu si unul din baietii mei, asa ca adaug si putina apa.

Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat usturoiul presat, am amestecat bine apoi am pus rosiile, foile de dafin si am acoperit.

Am lasat asa la foc moale 20 de  minute, dupa care am scos foile de dafin si am adaugat busuiocul si piperul, am mai tinut 5 minute apoi am ridicat de pe foc.

Am servit cu paine prajita unsa cu crema de branza cu hrean, ceva fin pufos de la Delaco si branza veche sarata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de rosii 235630
retete culinare - Supa crema de rosii 235631
retete culinare - Supa crema de rosii 235632
retete culinare - Supa crema de rosii 235633
retete culinare - Supa crema de rosii 235634
retete culinare - Supa crema de rosii 235635

COMENTARII (37)

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 11:00

buna supica

Xandrinne 1

28.05.2014, 23:58

CookieMonster 1

30.05.2014, 10:27

pana anul acesta nici nu am vrut sa aud de supa crema de rosii...bleah...pana am mancat foarte buna si aromata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L