Supa - crema de sfecla rosie

de Ina in Supe, 19 Apr 2011 | 3057 vizualizari

 

O alta reteta care i-a facut cu ochiul lui Costel , intr-o revista de specialitate :P

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • jumatate de telina
  • o lamaie mica
  • tarhon ( un varf de lingurita )
  • patrunjel
  • crutoane aromate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa - crema de sfecla rosie:

  Cureti legumele, le tai cubulete si le pui la fiert in cca. 2,5 litri de apa cu sare.     Legumele fierte le scurgi si le pasezi in blender.

  Piureul astfel obtinut se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita. 

  Punem pe foc si mai dam cateva clocote. La final adaugam zeama de la o lamaie mica, verdeata si 2-3 catei de usturoi , pisati si frecati cu putin ulei.

  Servim supa calda, alaturi de crutoane aromate.

 

 

TIPS-URI

1

Supa capata un gust deosebit daca adaugi  la final usturoi pisat si frecat cu putin ulei.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99735
retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99736
retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99737
retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99738
retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99739
retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99740
retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99742
retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99743
retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99745
retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99747
retete culinare - Supa - crema de sfecla rosie 99748

COMENTARII (15)

divainbucatarie 1

21.04.2011, 08:27

Panacris 1

21.04.2011, 18:43

adry88 1

06.05.2011, 11:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: