Supa crema de sfecla rosie si cartof

de RuxyRux in Supe, 16 Mai 2013 | 6178 vizualizari

 

Ador supele crema si le prepar in diverse variante...si aceasta e una dintre preferatele mele!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati mari de sfecla
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov potrivit
  • 2 fire de usturoi verde numai partea alba
  • 100 gr unt
  • chimen 1/4 lingurita
  • turmeric un praf
  • smantana( pentru servit)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sfecla rosie si cartof:

Sfecla se da pe razatoare si ceapa de asemenea. Se freaca  legumele cu o lingurita rasa de sare si se storc putin sa iasa zeama, asftel ca le vom inabusi si nu cali..

Punem in oala untul( jumatate din cantitate 50 gr) si in el vom adauga ceapa si sfecla. Le tinem pe foc mic amestecand in jur de 3 sau 4 minute.

Adaugam si morcovul ras, si cartoful ras, mai lasam doua minute amestecand usor apoi punem apa in jur de 1 l. Lasam sa fiarba 15 minute.  Stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit. Eu am facut supa in vasul Zepter.

Luam de pe foc adaugam si restul de unt si punem totul la blender. Eu am folosit cel cu picior.

La sfarsit vom adauga turmericul si chimenul si desigur sarea dupa gust.

Daca ne place mai acrisoara, servim cu smantana.

Decoram cu patrunjel si servim cu placere...e delicioasa!

TIPS-URI

1

Daca sunteti la dieta si aveti interzis la cartofi, inlocuiti-i cu dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie si cartof" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de sfecla rosie (Reteta Video)