Supă cremă de spanac

de CulinaryRainbow in Mancaruri de post, 9 Ian 2014 | 10482 vizualizari

 

Toată lumea știe că spanacul e sănătos pentru faptul că acesta conține fier. Defapt, conținutul de fier este mijlociu, doar 2-5 mg/100g. :) Însă deosebita frunzuliță verde, are nenumărate alte proprietăți.
Pentru că are ca și constituenți săruri minerale precum: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod; vitaminele A, complexul B1, B2 și B12, PP, C și acid folic, aminoacizi precum arginina și lizină, lipide, protide, glucide și mucilagii, este un deosebit întăritor al sistemului imunitar și în același timp are capacitatea de a combate scorbutul. Este nutritiv și un deosebit tonifiant al miocardului. Stimulează secrețiile gastrice, pancreatice și biliare. Totodată provoacă eliminarea viermilor intestinali și previne infecția gingiilor.
Iată cât de câștigați suntem, consumând spanac. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g spanac congelat
  • 4 cartofi potriviți
  • 4 căței de usturoi
  • o ceapă mică
  • câteva felii de morcov
  • sare și piper după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de spanac:

Ceapa și usturoiul de călesc puțin, apoi se adaugă cam 250 ml de apă caldă și puțină sare. Se taie morcovul în felii subțiri, iar cartofii în cuburi mici, apoi îi adăugăm în cratiță.
Se lasă pe foc vreo 25 de minute, apoi adăugăm spanacul și fierbem încă vreo 10 minute amestecând continuu. Se mixează totul cu ajutorul blenderului vertical, se potrivesc condimentele, și supa este gata! :)

Poftă bună, și nu uitați:

Consumați mai multe legume și mai puțini cârnați! :)))

 

TIPS-URI

1

Pentru o aromă interesantă, dar și pentru decor, puteți presăra în farfurie semințe de susan. Pentru că stau cam prost cu timpul, eu am uitat. :)

2

Puteți adăuga smântână vegetală, sau, în cazul în care nu postiți, smântână din lapte de vacă.

RETETA IN IMAGINI

Supă cremă de spanac-0
Supă cremă de spanac-1

COMENTARII (15)

janette 1

03.03.2014, 19:35

acum fac si eu pt.prima data...

CulinaryRainbow 1

03.03.2014, 22:26

Faceți faceți, că-i super bun!

simonacallas 1

25.03.2014, 08:34

Minunata prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20