Supă cremă de spanac și dovlecei cu semințe de in

de DinDragostePentruGatit in Supe, 2 Apr 2012 | 1763 vizualizari

 

Una dintre puținele supe pe care le prefer sub formă de cremă este cea de spanac. Ce-mi place la supa de față este gustul cremos de spanac, dovleceii „al dente” și aroma semințelor de in.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac (de preferat proaspăt, dacă nu-i :( merge și cel congelat);
  • 1 ceapă potrivită;
  • 1 cartof măricel;
  • 1 morcov;
  • 1/4 de țelină;
  • 1-2 dovlecei;
  • 1 lămâie;
  • ardei iute (opțional);
  • ulei de floarea soarelui;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.
Decor:
  • Semințe de in;
  • Crutoane, smântână (opțional).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de spanac și dovlecei cu semințe de in:

Se pune cratița cu apă (în jur de 2 L) pe foc. Se adaugă puțin ulei de floarea soarelui și legumele (tăiate destul de măricel) ceapa, cartofii, morcovii, țelina. După ce au fiert, se adaugă spanacul iar după câteva minute (4-5 min), se ia cratița de pe foc și se mixează supa cu ajutorul unui blender, se pune înapoi pe foc. Se adaugă dovleceii tocați cubulețe și zeama de lămâie, se fierbe supa cam 10-12 minute. Mie îmi place ca dovleceii sa rămână puțin „al dente”. Se condimentează cu sare, piper după gust. Eu mai adaug și puțin ardei iute tocat rondele. 

Ca decor folosesc semințe pe in (1 lgț), le adaug în bol în momentul servirii și puțin ulei de măsline.

Opțional se poate adăuga smântână, crutoane simple sau crutoane unse cu usturoi.

Simplu și ușor, așa că....

 

Poftă bună!

 

PS. În realitate, verdele supei nu-i aşa de închis, e mai atrăgător...aparatul meu foto nu-i foarte performant şi nici lumina de afară nu m-a ajutat, întrucât e o zi ploioasă.

 

 

COMENTARII (9)

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

11.05.2012, 18:10

Gustos meniul tau, Susu! Sa ai pofta!

susu

susu 1

11.05.2012, 18:27

mersi, ma aleg si eu cu supa ca e mai de regim iar mielul il fac cadou sotului

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

12.05.2012, 01:41

E bine... asa veti fi amandoi impacati!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!