Supa crema din bostan cu dovlecel

de anisoara in Supe/Ciorbe, 24 Mai 2010 | 3840 vizualizari

 

Organismul nostru necesita, din cand in cand, cate un repaus de toate mancarurile delicioase si gustoase, si atunci ar fi bine sa preparati o supa-crema din legume, sa mai coaceti la gratar un peste , sa mai beti un ceai din buruieni , mai multe legume , mai multe fructe ...- macar cate o zi pe saptamana, si o sa vedeti cat de bine o sa va simtiti.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. de bostan
  • 200 gr. de dovlecel
  • 2 cartofi
  • o ceapa mare
  • ulei de masline
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din bostan cu dovlecel:

Se spala si curata de coaja legumele. Ceapa se taie marunt, bostanul ,dovleacul si cartoful se taie in bucati . Intr- o tigaie adanca se prajeste putin ulei cu ceapa , pana  se inmoaie, nu se rumeneste,

se adauga legumele. Se mareste focul si se prajesc timp de 4 -5 minute toate legumele cu ceapa.

Se toarna apa rece peste legume, ca sa le acopere cu 2 cm deasupra lor. Se pune un capac si se da in fierbere, se scade temperatura focului foarte incet ( din 10 linii la 3) si sub capac se fierb legumele timp de 35-40 minute.Se stinge focul se adauga putina sare si se lasa sub capac, sa se raceasca cca 20 minute. Dupa aceasta cu telul se omogenizeaza toate legumele.

Sunt diferite metode de preparare, dar opinia mea e ca in acest mod, este foarte gustoasa si delicioasa supa, deoarece la un foc mic ele se coc si isi imbiba aroma una de la alta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema din bostan cu dovlecel 33777
retete culinare - Supa crema din bostan cu dovlecel 33778
retete culinare - Supa crema din bostan cu dovlecel 33779
retete culinare - Supa crema din bostan cu dovlecel 33780

COMENTARII (1)

lia maria 1

25.05.2010, 09:59

foarte gustoasa primesc si eu o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D