Supa crema Du Barry

de Catalina L in Supe, 5 Mar 2016 | 1016 vizualizari

 

Va propun o reteta delicioasa de supa crema de conopida .


Este o reteta clasica a bucatariei franceze.


Regelui  Louis XV ii placea foarte mult conopida in sos.


Cum se obisnuia la acea epoca, a denumit acest fel de mancare dupa numele favoritei lui contesa Du Barry.


Mai multe retete cu conopida sunt denumite astfel « à la Du Barry » .


 


Aveti aici reteta oficiala livrata de un curs gratuit de bucatarie organizat de specialisti francezi- MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course).


6 saptamani de curs : 1 - legumele, 2 - oua, sosuri, 3 - carnea, 4 - pestele, 5- patiserie


Fiecare saptamana trebuie trecut un test si realizata o reteta. 


Ultima saptamana un test global de 50 intrebari. Cei care vor reusi vor obtine o atestare.


Va prezint reteta care trebuia realizata dupa prima saptamana de curs.

 

INGREDIENTE

  • 30 g unt
  • 1 praz (partea alba)
  • 2 linguri de faina
  • 1 l de fond de pui/vitel de casa (sau 1l de apa si 1 cub Knorr de pasare)
  • 500 g conopida
  • 2 linguri smantana
  • verdeata tocata
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema Du Barry:

Se curata, se spală și se taie marunt prazul .Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Rezevam cateva vârfuri mici. Punem la calit in unt prazul. Adaugam faina si amestecam bine sa nu prinda culoare. Varsam apa fiarta si adaugam cubul de pui. Adaugam buchetele de conopida. Acoperim si fierbem la foc potrivit timp de 40 de minute.

Intre timp se fierb în apă sărată , vârfurile de conopidă- 5 minute. Verificam si daca sunt fierte le spalam in apa rece si le punem la scurs.

Cand conopida este fiarta, mixam totul bine. Se poate trece printr-o sita dacă este necesar.  Se pune crema obtinuta pe foc, adaugam smantana si verificam de sare si piper.Crema este gata, serviti fierbine si decorati cu vârfurile de conopidă si un pic de verdeata tocata.

O reteta simpla si delicioasa pe care v-o recomand cu caldura.

 

TIPS-URI

1

daca aveti 1 l de fond de pui de casa este si mai gustoasa

RETETA IN IMAGINI

Supa crema Du Barry-0
Supa crema Du Barry-1
Supa crema Du Barry-2
Supa crema Du Barry-3
Supa crema Du Barry-4
Supa crema Du Barry-5
Supa crema Du Barry-6
Supa crema Du Barry-7
Supa crema Du Barry-8
Supa crema Du Barry-9
Supa crema Du Barry-10

COMENTARII (11)

elucubratiiculinare 1

06.03.2016, 19:51

interesant

anca_rm 1

07.03.2016, 09:28

foarte buna trebuie sa fie , o sa incerc

noiinbucatarie 1

12.04.2016, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04