Supa cu "baietei"

de housy in Supe, 18 Sep 2010 | 1195 vizualizari

 

de ce baietei si nu taietei?? totul a pornit de cand eram micuta, eu asa intelesesem la bunica mea, in loc de taietei...baietei...si asa le-a ramas pana in ziua de astazi.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr taietei rombulete
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina micuta
  • 6 aripioare
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu "baietei":

 

aripioarele se parlesc pe foc

se spala

morcovul se curata, se spala si se taie feliute/rondele daca nu e foarte gros

ceapa se curata si se spala, apoi se cresteaza putin la capete

telina se curata si ea, apoi se spala si se taie in jumatate

se pun la fiert aripioarele, morcovul, ceapa si telina

se adauga sare dupa gust

din cand in cand se ia spuna de deasupra

cand carnea e fiarta se scoate din oala, la fel si legumele, mai putin morcovul

supa se strecoara de doua ori printr-o sita

in zeama clara se pun la fiert taieteii 

se lasa pe foc pana sunt taieteii fierti

la urma se adauga patrunjel taiat marunt

se serveste calda

                                              Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Supa cu "baietei"-0
Supa cu "baietei"-1
Supa cu "baietei"-2
Supa cu "baietei"-3

COMENTARII (6)

Laly 1

18.09.2010, 23:49

pai vreau si eu o portie de baietei,da la pachet

Corinuta 1

19.09.2010, 17:22

Si mie-mi place supica cu multi taietei, deasa!

housy 1

19.09.2010, 20:30

s-a dat liber la baietei!!!!!!!!!! luati fiecare cat apucati!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04