Supa cu galuste

de Constelatialeu in Supe, 23 Aug 2013 | 3123 vizualizari

 

Aveam nevoie si de ceva zeama,asa ca am fiert pulpele de pui pe care le-am facut friptura si era pacat de zeama aia......

 

INGREDIENTE

  • Pentru zeama de supa
  • 6 pulpe de pui
  • 7 l apa
  • 3-4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 telina
  • Pentru galuste
  • 3 oua
  • 300 g gris
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Decor
  • patrunjel si legumele taiate in diverse forme
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste:

Mai intai punem pulpele la fiert cu legumele si putina sare. Cand sunt fierte le scoatem si lasam zeama goala, urmand sa pregatim galustile.

Galustile le pregatim in felul urmator: 3 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare, separat peste galbenusuri adaugam sare si piper, apoi le punem peste albusurile batute spuma. La final adaugam grisul in ploaie si 1 lingura de ulei de masline.

Lasam sa dea in fiert zeama si cand clocoteste luam cu o lingura din aluatul pentru galusti si formam galustile, le dam drumul in zeama clocotita. Procedam asa pana terminam tot aluatul de galusti, lasam sa fiarba cca 15-20 minute.

La final am adaugat legumele si patrunjelul tocat.

 

TIPS-URI

1

inainte sa formam galustile lingura o introducem in supa fierbinte, ca sa nu se lipesca aluatul de lingura si sa se desprinda usor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa cu galuste 253904
retete culinare - Supa cu galuste 253905
retete culinare - Supa cu galuste 253906
retete culinare - Supa cu galuste 253907
retete culinare - Supa cu galuste 253908
retete culinare - Supa cu galuste 253909
retete culinare - Supa cu galuste 253910
retete culinare - Supa cu galuste 253911
retete culinare - Supa cu galuste 253912
retete culinare - Supa cu galuste 253913
retete culinare - Supa cu galuste 253914
retete culinare - Supa cu galuste 253915
retete culinare - Supa cu galuste 253916
retete culinare - Supa cu galuste 253917

COMENTARII (19)

alilianaa 1

23.08.2013, 18:20

si asta-mi place..

Rux 1

23.08.2013, 21:10

Ce gustoasa!Eu ii pun si cartofi si radacina de patrunjel multa...

Bya Ralu 1

27.08.2013, 10:17

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59