Supa cu galuste de gris

de AndreeaMaria in Supe, 7 Dec 2010 | 3369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui de tara
  • 4 litri de apa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cepe
  • 1/2 radacina de telina
  • sare
  • knorr legume
  • frunze de patrunjel
  • Pentru GALUSTE: 1 lingura de unt/untura,2 oua,6 linguri de gris,sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste de gris:

Se pune pieptul de pui sa fiarba la foc mic; cand incepe sa dea in clocote,se ia spuma. Cand supa nu mai are nici o urma de spuma deasupra,se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda.

Curatati si spalati morcovii,radacina de patrunjel si cea de telina;le taiati dupa preferinta. Cepele le curatati si le puneti sa fiarba intregi cu pieptul de pui (dupa ce ati luat spuma).Adaugati si celelalte legume.Lasati sa fiarba la foc mic.

GALUSTELE

Se freaca o lingura de unt/untura cu 2 oua,bine,pana se face ca o crema. Se pune grisul cate putin si sare. Pasta trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase.

Se strecoara supa intr-o cratita destul de mare ca sa nu vina galustele unele peste altele si sa se sfarame. Cand supa clocoteste se ia cu o lingurita din pasta de gris si se da drumul in supa.Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic (~20 de minute).

Cand sunt gata,se iau cu lingura si se pun in oala cu legumele si supa.

 

 

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui il puteti pune la un alt fel de mancare

COMENTARII (9)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

09.12.2010, 20:57

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 10:31

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 09:00

ink nam incercat dar sper sa fie bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!