Supa cu galuste pestrite

de Panacris in Supe, 5 Aug 2012 | 1339 vizualizari

 

Supa cu galuste a fost intotdeauna vedeta casei Pana!:)

 

INGREDIENTE

  • un pui din curtea socrilor,
  • legume de vara (ceapa galbena, mazare, morcovi, ardei gras, fasole verde, telina, pastarnac, patrunjel...) 300 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat.

Pentru galuste

  • oua 2 bucati,
  • gris 4-5 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 1 lingura,
  • marar proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste pestrite:

Puiul se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc mediu, in oala minune cca. 60 de minute. Intre timp se curata legumele si se taie cubulete! (Aici am trisat un pic, aveam la congelator o punga de legume si am folosit-o!). Dupa ce s/a fiert puiul, se strecoara zeama, obtinuta peste legumele de vara, se asezoneaza de sare, piper si se lasa la fiert la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. Carnea am folosit/o la felul doi:D. Intre timp se prepara galustele, ouale se bat energic cu un praf de sare si lingura de ulei. Grisul se toarna in ploaie si se amesteca pana se omogenizeaza, sa nu faca cocoloase, mararul se toaca marunt si se adauga la compozitia de galuste, se amesteca usor ca sa se incorporeze. Galustele se pun usor cu lingura in supa clocotita, dupa ce s/a pus toate galustele, se da focul mic si se toarna putina apa rece peste fiecare galusca, astfel incat sa se intoarca, pe patea cealalta. Se mai lasa sa fiarba la foc mic cca. 10 minute. Se serveste fierbinte cu verdeata sau ardei iute.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa cu galuste pestrite-0
Supa cu galuste pestrite-1
Supa cu galuste pestrite-2
Supa cu galuste pestrite-3
Supa cu galuste pestrite-4

COMENTARII (19)

Panacris 1

07.08.2012, 14:33

, De ce Simo, nu/ti plac galustele mele pestrite?

gaby_gabytza 1

07.08.2012, 16:15

ianculubita 1

09.02.2015, 11:02

aha,am inteles!! mararul le-a pestritat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04