Supa cu inele de calamari

de mihaelar63 in Supe, 25 Apr 2016 | 5387 vizualizari

 

  Reteta aceasta de supa s-a conturat ,, din mers '' . Initial am avut doua capete de salau , dar mi-a parut prea saracacioasa o supa pentru o zi de Florii . Asa ca am scos de la sertarel inele de calamar si din frigider  un borcanel de vongole decorticate in saramura . Atat va spun : o bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 capete de salau
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi
  • 2 cartofi noi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija telina
  • 1 ardei gras mare[ rosu+galben ]
  • 1 lingurita rasa de Pasta ardei iute de casa
  • 500 gr inele calamari [ congelate ]
  • 150 gr vongole decorticate [ din saramura ]
  • 8 rosii cherry
  • 1 pahar vin
  • 1 lingurita rasa cimbrisor uscat
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • sare
  • zeama lamaie -optional
  • smantana - optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu inele de calamari:

  1. Capetele de peste se pun la fiert in 2 l apa impreuna cu calamarii si foile de dafin . Se fierb 15 minute . Nu sarati -calamarii se vor intari prea mult .
  2. Scurgeti zeama cu ajutoru unei site . Pastrati zeama . Alegeti bucatile de carne de pe capul pestilor .
  3. Legumele se curata si se spala .
  4. Spalati verdeata si o tocati .
  5. Taiati rondele ceapa si usturoiul ,partile albe .
  6. Maruntiti ardeii , morcovul ,telina si patrunjelul radacina .
  7. Sotati in ulei legumele taiate impreuna cu partea alba de la ceapa si usturoi .
  8. Adugati zeama fierbinte in care a fiert pestele si calamarii .
  9. Puneti si cartofii taiati bucati mai mici.Sarati .
  10. Condimentati cu pasta iute de ardei si adugati cimbrisorul uscat .
  11. Se fierbe supa 15 minute si se incearca daca sunt fierti morcovii .
  12. Cand toate legumele sunt fierte se aduga paharul de vin si rosiile cherry tocate . Tocati tulpinile de busuioc ,partea verde de la ceapa ,usturoi si le puneti la fiert .
  13. Adugati la supa inelele de calamar,vongolele si bucatile de carne de peste .
  14. Scurgeti saramura de pe scoici si le clatiti cu multa apa rece .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  16. Cine doreste mai acru poate acri cu zeama de lamaie .
  17. Asezonati cu patrunjel tocat si cu busuioc verde .
  18.          Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Cartofii taiati bucati mici se vor sfarma partial si vor da consistenta supei .

2

Pentru a preveni intarirea inelelor de calamar , se fierb in apa fara sare . Sarea se aduga ulterior .

3

Supa a fost atat de buna incat nu a mai avut nevoie de smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu inele de calamari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

26.04.2016, 15:25

Geanina

CameliaR 1

12.05.2016, 12:10

mihaelar63 1

12.05.2016, 17:51

Merita preparat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de post