Supa cu leurda si salata verde

de mihaelar63 in Supe, 30 Apr 2010 | 10127 vizualizari

 

sa profitam din plin cat avem leurda , eu o cunosc sub denumirea de aisor datorita cu gustul asemanator cu usturoiul verde . Se spune ca si ursul trezit din hibernare , prefera in primul rand ca sa-si revina , leurda .Contine , vitamina A, vit C , caretnoizi , fosfor , calciu , natriu , fier , cupru , fluidifica sangele participand la dilatarea si pastrarea elasticitatii vaselor de sange [ combate arteroscleroza ] .sporeste capacitatea de memorare si de concentrare consumata constant .este purifianta si tonifianta general .

 

INGREDIENTE

  • 1legatura leurda
  • 1 salata verde creata
  • 1 morcov
  • 1  ceapa
  • 1 ardei kapia mic
  • 4 catei usturoi 
  • 300 gr  bacon [foarte usor afumat ]
  • sare 
  • 50 ml ulei
  • piper
  • 1 ou
  • 100 gr smantana
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu leurda si salata verde:

1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile .

2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ]  se feliaza si se prajesc 1-2 min in ulei .

3. se adauga 3 l apa si se lasa sa clocoteasca 10 min .

4. oul se bate cu smantana , se dilueaza cu zeama calda si se adauga la supa .

5. se taie verdeata fideluta si se pune in oala, se pipereaza. , imediat se opreste fierbera .

6.  se acreste cu zeama de lamaie si sare dupa gust .

TIPS-URI

1

leurda este delicioasa are un usor gust acrisor - usturoiat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu leurda si salata verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

nadina73 1

30.04.2010, 13:26

e super buna ciroba de sala si cu mamaliguta e grozava 5 furcu mihaela

Sylvia 1

01.05.2010, 00:25

O ciorba pe sufletul meu, toate furculitele si felicitarile. Este excelenta, nu am mancat niciodata combinata dar cred ca e minunata , leurda este de vis....aici nu gaesc din pacate. In Romania abia asteptam sezonul . Ii si trimit reteta mamei mele ca sigur va fi incantata sa o testeze

Dana Cristea - pusikmea 1

12.05.2010, 21:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii si legume