Supa cu mazare si galuste

de mihaelar63 in Supe, 12 Mai 2016 | 5482 vizualizari

 

Nici nu ne-a mai trebuit altceva azi de mancare , atat de buna a fost . Am servit portie dupla si in loc de desert tot supa am servit :D . Mi-a fost dor de o supa cu galuste muulte-multe .de ce o fi fost asa de buna ? Probabil pentru ca a continut zarzavaturi noi - adevarate  de ale noastre nu de import .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 os mic de porc
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 morcovi noi
  • 3 cartofi noi
  • 3 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 tije de telina apio
  • 2 tije tarhon proaspat
  • 1 lingurita pasta de ardei iute rosu http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1 cana mazare verde boabe [ congelata ]
  • 1 cana smantana
  • 3 oua
  • 6 linguri faina alba
  • sare
  • patrunjel verde
  • zeama lamaie - optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu mazare si galuste:

  1.  Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare.
  2. Dace este nevoie adunati cu ajutorul unei palete sau site mici spuma formata. Fierbeti  30 minute.
  3. Spalati si curatati legumele. Eu am spalat foarte bine morcovii si patrunjelul si le-am razuit coaja usor, apoi i-am spalat din nou.
  4. Morcorcovii si patrunjelul radacina setaie cuburi  mici.
  5. Cartofii se taie cuuri mai mari.
  6. Ceapa si usturoiul se taie rondele.
  7. Se aduga la zeama care fierbe aceste legume impreuna cu telina, tocata, pasta de ardei iute si firele de tarhon.
  8. Dupa 10 minute de fierbere se aduga mazarea.
  9. Bateti ouale spuma, adugati sare si faina treptat amestecand pana se omogenizeaza.
  10. Cu o lingura pe care o introduceti in zeama firbinte inainte formati galuste de faina pe care le adugati inoala ce fierbe.
  11. Desfaceti smantana cu putina zeama calda
  12. .Opriti fierberea si incorporati smantana diluata in supa.
  13. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  14. Serviti supa cu mult patrunjel verde tocat .
  15. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu mazare si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

12.05.2016, 17:20

Mirela

mihaelar63 1

12.05.2016, 23:03

Azi s-au cam terminat galustele si am reconditionat-o cu o mana de spanac ))

marcela1979 1

13.05.2016, 17:28

buna buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi dulci