Supa cu mazare si galuste

de mihaelar63 in Supe, 12 Mai 2016 | 1046 vizualizari

 

Nici nu ne-a mai trebuit altceva azi de mancare , atat de buna a fost . Am servit portie dupla si in loc de desert tot supa am servit :D . Mi-a fost dor de o supa cu galuste muulte-multe .de ce o fi fost asa de buna ? Probabil pentru ca a continut zarzavaturi noi - adevarate  de ale noastre nu de import .


 

 

INGREDIENTE

  • 1 os mic de porc
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 morcovi noi
  • 3 cartofi noi
  • 3 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 tije de telina apio
  • 2 tije tarhon proaspat
  • 1 lingurita pasta de ardei iute rosu http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1 cana mazare verde boabe [ congelata ]
  • 1 cana smantana
  • 3 oua
  • 6 linguri faina alba
  • sare
  • patrunjel verde
  • zeama lamaie - optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu mazare si galuste:

  1.  Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare.
  2. Dace este nevoie adunati cu ajutorul unei palete sau site mici spuma formata. Fierbeti  30 minute.
  3. Spalati si curatati legumele. Eu am spalat foarte bine morcovii si patrunjelul si le-am razuit coaja usor, apoi i-am spalat din nou.
  4. Morcorcovii si patrunjelul radacina setaie cuburi  mici.
  5. Cartofii se taie cuuri mai mari.
  6. Ceapa si usturoiul se taie rondele.
  7. Se aduga la zeama care fierbe aceste legume impreuna cu telina, tocata, pasta de ardei iute si firele de tarhon.
  8. Dupa 10 minute de fierbere se aduga mazarea.
  9. Bateti ouale spuma, adugati sare si faina treptat amestecand pana se omogenizeaza.
  10. Cu o lingura pe care o introduceti in zeama firbinte inainte formati galuste de faina pe care le adugati inoala ce fierbe.
  11. Desfaceti smantana cu putina zeama calda
  12. .Opriti fierberea si incorporati smantana diluata in supa.
  13. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  14. Serviti supa cu mult patrunjel verde tocat .
  15. Pofta buna !!!!
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442474
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442475
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442476
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442477
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442478
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442479
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442480
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442481
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442482
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442484
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442485
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442486
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442487
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442489
retete culinare - Supa cu mazare si galuste 442490

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

12.05.2016, 17:20

Mirela

mihaelar63 1

12.05.2016, 23:03

Azi s-au cam terminat galustele si am reconditionat-o cu o mana de spanac ))

marcela1979 1

13.05.2016, 17:28

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S