Supa de ardei umpluti

de Panacris in Supe/Ciorbe, 27 Aug 2015 | 635 vizualizari

 

Ceva indeit aduc acum. E adevărat că fac mai mereu, mai ales vara, dar nu mi s-a părut că ar avea interes. Acum pentru că am propus o provocare pe blogul meu, în proiectul Traditie si gastronomie romaneasca și am propus ca tema lunii Ciorbe/Supe, am propus și supa asta, care de altfel pare a fi ardei umpluți cu zeamă lungă;) fără copacere la cuptor ;) Sper să vă placă și măcar să aveți intenția de a proba, o dată în viață ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru supă:
  • morcovi 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ouă 1 bucată,
  • bulion de roșii 200 g,
  • 2 linguri smântâna pătrunjel verde,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat
  • boia de ardei dulce.
  • Ingrediente pentru ardei:
  • carne tocată amestec vită+porc 500 g,
  • orez cu bob rotund 100 g,
  • ouă 1 bucată, sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • roșie 2 bucăți,
  • ardei grași 8 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, într-un vas înalt, de cca. 4000 ml, până devin translucide, se asezonează de sare, piper si boia, apoi se adaugă apă și se lasă la fiert la foc mic.

Între timp ne ocupăm de pregătirea ardeilor. Ceapa și morcovul se curată, apoi se dau pe răzătoarea fină. Se pun la călit în ulei de măsline, cca. 5 minute, se adaugă carnea tocată, orezul ales și spălat lăsându-se la foc mic, cca. 10 minute, până se evaporă tot lichidul. După ce s-a răcorit compoziția de carne se adaugă oul, se asezonează de sare, piper și boia de ardei dulce.

Ardeiilor li se taie cotorul, se curată de semințe și se umple cu amestecul de carne, apoi li se pune capac câte o felie de roșie.

După ce supa a început să clocotească, se adaugă ardeii umpluți și se lăsă la fiert, la foc mic cca. 30 de  minute, semiacoperit. Dacă mai este nevoie se mai adaugă apă cât să depășească înălțimea ardeilor.  

După ce s-au fiert ardeii se prepară un sos, din: ou, bulion și smântână, ce se adaugă ușor, ușor în supă ca să nu se taie și să se obțină o textură fină. Supa se servește fierbinte, presărată cu pătrunjel și cu smântână. Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de ardei umpluti 397195
retete culinare - Supa de ardei umpluti 397196
retete culinare - Supa de ardei umpluti 397197
retete culinare - Supa de ardei umpluti 397198
retete culinare - Supa de ardei umpluti 397199
retete culinare - Supa de ardei umpluti 397200
retete culinare - Supa de ardei umpluti 397201
retete culinare - Supa de ardei umpluti 397202
retete culinare - Supa de ardei umpluti 397203

COMENTARII (14)

Panacris 1

28.08.2015, 09:09

Mulțumesc pentru aprecieri, dragi Bucătărași!

Andra_Constantinescu 1

28.08.2015, 09:52

Buna!

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:03

Foarte interesanta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S