Supa de cartofi cu afumatura

de Sylvia in Supe, 4 Feb 2015 | 2127 vizualizari

 

Chiar daca pozele par mai pretentioase, pana la urma esenta este asta : o supa de cartofi cu sunca afumata, intr-o alta interpretare care ne arata asa cum imi place mie sa spun ca: " si un cartof viseaza sa ajunga cineva" . Diferenta sta numai in detalii, totul este mixat, sunt facute niste cipsuri de coppa italiana si am adaugat un biscuite facut din parmezan, chiar usor de realizat.

 

INGREDIENTE

  • cartofi sfarimiciosi albi
  • un morcov mic
  • o ceapa mica
  • 100 gr sunca afumata
  • putin rozmarin
  • sare
  • piper alb
  • fond de legume
  • 2 linguri ulei masline
  • smantana lichida 20-50 ml
  • sunca coppa 5-6 felii
  • parmezan ras
  • 2 ciuperci mici champignon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de cartofi cu afumatura:

  Prepararea este in ciuda aparentelor chiar usoara : se curata, spala si toaca legumele ( cartofii , ceapa, morcovul)  si se pun intr-o un vas mai mare in care am incalzit 2 linguri de ulei de masline. Le lasam impreuna cu sunca taiata marunt la foc foarte mic pret de macar 5 minute, sa scoata din ele toata dulceata si se se patrunda bine, adaugam putina sare si piper alb, putin rozmarin si supa clocotita de legume peste ( in jur de  1 -1,5l ).

 Lasam sa  fiarba la foc mic timp de 30-45 minute, timp in care realizam cipsurile de coppa. Acestea se fac simplu punand cateva felii de coppa intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra lor mai punem  un strat de hartie si inca o tava care sa le tine presate. Se dau la cuptor la 210 grade 5-8 minute : http://www.bucataras.ro/retete/cipsuri-de-sunca-coppa-54722.html   . Dupa aceea se lasa pe o hartie absorbanta si se manipuleaza reci.

   Biscuitele de parmezan il  facem tot la cuptor punand pe o hartie de copt un dreptungi de parmezan ras de forma biscuitelui pe care il dorim. Se pune la cuptor la 210 grade si se lasa foarte putin timp cat se topeste si se coloreaza parmezanul, se scoate se lasa la racit si se manipuleaza rece. 

  Dupa ce legumele au fiert bine se mixeaza supa, se mai adauga in functie de consistenta supa de legume si putina smantana, eu am pus doar 20 ml puteti sa mergeti pana la 50 ml, nu trebuie f multa pentru ca supa este deja foarte consistenta. se lasa sa mai dea un clocot si se incepe dresajul. 

  Intr-o farfurie adanca se pune in baza cateva cipsuri de coppa rupte grosier, 2-3 felii de ciuperci. Pe parginea farfuriei se aranjeaza biscuitele de parmezan si se pune peste el coppa, ciuperci, salvie sau alte frunzulite aromate. Se toarna apoi cu grija supa si  se adauga ulei cu ierburi aromate pentru aromatizare si aspect. 

  Sper ca am reusit sa va arat ce simplu este, sa va dau pofta sa testati reteta :) si sa va jucati cu alimentele ; sa le faceti sa devina "cineva" chiar daca la baza sunt niste simple legume .

Va doresc pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de cartofi cu afumatura-0
Supa de cartofi cu afumatura-1
Supa de cartofi cu afumatura-2
Supa de cartofi cu afumatura-3
Supa de cartofi cu afumatura-4
Supa de cartofi cu afumatura-5
Supa de cartofi cu afumatura-6

COMENTARII (14)

mihaelar63

mihaelar63 1

04.02.2015, 23:24

SYlvia , pentru asa ceva sunt gata sa ma ,, convertesc'' la supe creme

Sylvia

Sylvia 1

05.02.2015, 11:31

Sa stiti fetelor ca daca ati gusta supele creme bine facute, aromate si onctuoase pe loc v-ati indragostii de ele sunt chiar bune si simplu de facut si constituie o masa delicioasa si rafinata astept teste si impresii

mirela0911

mirela0911 1

06.02.2015, 15:23

Cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!