Supă de caşcaval

de Raluca in Supe, 10 Apr 2009 | 1481 vizualizari

 

Ce faci in zilele acelea cand ti-e pofta sa savurezi o supa calda si gustoasa, dar nu vrei sa petreci o vesnicie in bucatarie? Iata o supa inedita care este gata intr-un sfert de ora!

 

INGREDIENTE

  • * 1 lingura de unt
  • * 1-2 linguri de faina
  • * 1 litru de lapte
  • * 1 litru de apa
  • * 200 g cascaval
  • * 1 ou
  • * 3-4 linguri de smantana
  • * sare, piper
  • * 1/2 lingurita nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de caşcaval:

Punem untul intr-o oala sa se topeasca. Adaugam faina, amestecam si le lasam pe foc cateva minute. Apoi stingem cu 1 litru de apa si 1 litru de lapte. Cand se aproprie de fierbere, adaugam cascavalul ras. Din experienta mea, va recomand cascavalul Penteleu, pentru ca se topeste “estetic” fara zdrente. Lasam sa dea in clocot si sa se topeasca cascavalul.


Potrivim de sare si piper (mult piper - merge de minune cu cascavalul) si adaugam si nucsoara. Daca nu aveti in casa, merge si fara nucsoara, dar acest condiment ii da supei un gust foarte special.


Apoi separat intr-un castron batem oul, amestecam smantana si adaugam apoi 2-3 polonice de supa ca sa se subtieze. Amestecam apoi incet totul in supa. Stingem focul si gata!


Se serveste fierbinte.

 

COMENTARII (10)

Criss 1

02.12.2011, 09:16

Interesant. N-as fi crezut ca se poate face supa de cascaval.

Dana_Retetegg 1

02.12.2011, 12:51

Kadia80 1

02.12.2011, 12:53

nici eu nu mi-am inchipui cascavalul in supa dar recunosc ca arata bine. tentant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!