Supa de ceapa

de Sidy in Supe, 5 Sep 2010 | 4181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 3 l supa de carne
  • 100 g parmezan
  • 1 paine bagheta
  • 2 linguri unt
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ceapa:

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.

Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri.

Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.

Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa.

Adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.Punem supa de carne peste ceapa amestecam si daca e cazul mai adaugam putina sare. Acoperim si lasam sa fiarba 20-30 de minute.

Bagheta o taiem felii pe care le punem la prajit. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le dam , le frecam cu catelul de usturoi.

Intr-un bol punem doua polonice cu supa de ceapa asezam painea prajita deasupra si punem pe ea parmezan din abundenta.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Daca supa este fierbinte , parmezanul de pe paine se va topi. Daca supa nu e foarte fierbinte, se poate da bolul la microunde pentru un minut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

biancas76 1

05.09.2010, 23:38

Nu am mancat dar cu siguranta e buna. Mie imi place ceapa.

nadina73 1

05.09.2010, 23:54

tare ma tenteaza ca vad ca se face nu gluma ,crd ca am sa incerc si eu

Laly 1

07.09.2010, 00:16

vin si eu la un castronel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase