Supa de chimion

de danakarin in Mancaruri de post, 22 Feb 2013 | 2985 vizualizari

 

Pentru cei, care, ca si mine, agreaza aroma tare a chimionului, nimic mai potrivit. O reteta hipocalorica si economica in acelasi timp care se potriveste de minune inaitea unui fel mai satios, cum ar fi, de exemplu, budinca de taitei cu sunca la cuptor....

 

INGREDIENTE

  • o lingurita plina de seminte de chimion
  • o lingura cu varf de faina
  • 1-2 linguri de ulei
  • putina boia de ardei de calitate
  • un catel de usturoi zdrobit
  • sare
  • o lingurita de otet
  • crutoane de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimion:

Am incins uleiul intr-o oala potrivita, am adaugat semintele de chimion pe care le-am prajit nitel, apoi usturoiul tocat, bioaua, faina, am amestecat totul cu grija, am luat de pe foc pentru ca sa nu se arda prea tare rantasul, am turnat apoi cam 1 l de apa si am lasat totul sa dea unu-doua clocote. Am trecut apoi fiertura printr-o sita deasa, am adaugat un pic de otet si am servit cu crutoane de paine. Acestea se prepara cel mai bine din painea speciala pentru toast  integrala, care se taie cubulete si se prajeste cu grija intr-o tigaie antiadeziva, fara adaos de grasime.

 

COMENTARII (12)

silvi0ara

silvi0ara 1

22.02.2013, 12:17

Tare buna.

Zamfira

Zamfira 1

22.02.2013, 21:08

sanatate curata, foarte gustoasa, imi place f.f.f. mult!!!!

danakarin

danakarin 1

22.02.2013, 23:20

Ce ma bucur ca ati apreciat supa asta. Face patre din categoria retete vechi - redescerite! Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!