Supă de cocoș cu spatzle

de Panacris in Pui, 1 Dec 2013 | 1276 vizualizari

 

O supă nemaipomenită în zilele reci de iarnă!

 

INGREDIENTE

  • carne de cocoș ( cap, gât, aripi, spate) cca. 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2-3 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper boabe,
  • spatzle cca. 300 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de cocoș cu spatzle:

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.

După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit. Când începe să fiarbă, supa,  se adaugă spatzle și se lasă la fiert cca. 10 minute. Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă sau cu legumele și carnea fiartă;)

Spor și poftă bună! ;)

 

TIPS-URI

1

În loc de spatzle, se pot adăuga găluște de griș sau fidea de casă;)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supă de cocoș cu spatzle 281886
retete culinare - Supă de cocoș cu spatzle 281887
retete culinare - Supă de cocoș cu spatzle 281893
retete culinare - Supă de cocoș cu spatzle 281894

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

02.12.2013, 15:54

Cea mai buna supoa limpede cea de cocos Nu are atata grasime .

Panacris 1

02.12.2013, 18:55

mihaela63, niciun fel de grăsime

laura_n 1

03.12.2013, 16:17

imi place mult si prezentarea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: