Supa de curcan

de Bucataras Medi in Supe, 11 Aug 2016 | 854 vizualizari

 

Am cumparat un curcam de aproximativ 8 kg crescut la tara.
Mi-am zis ca o supa este binevenita si sa stiti ca am avut mare dreptate.
Pentru supa am folosit o pulpa,pe care dupa ce am fiert-o am scos.o si am folosit.o la o salata cu legume.
A rezultat o supa foarte gustoasa, galbena  si grasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc pulpa de curcan1 ceapa2 morcovi1 buc pastarnac1/4 telinasare1 ardei iute mic uscatpiper boabepatrunjel verdetaitei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan:

Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati).
Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine.
#Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi pierde din savoare,din gust.
Adaugam boabele de piper si lasam la fiert .
Cat supa fierbe ne ocupam de zarzavat......il spalam, il curatam.
Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele.....ceapa intreaga,morcovul,pastarnacul si telina taiate bastonase.
Condimentam dupa gust cu sare si ardei iute uscat, taiat marunt.
Lasam la foc potrivit pana cand totul este bine fiert.
#Spumam ori de cate ori este nevoie iar daca este cazul stergem cu un servetel de bucatarie umed marginile oalei.
Strecuram supa.
Asezam deasupra unei oale goale o strecuratoare(eventual captusita cu in tifon).In oala ramane supa iar in strecuratoare carnea si zarzavaturile.
Carnea asa cum am spus mai sus am folosit.o pentru o salata iar legumele se pot adauga din nou in supa.

Punem supa din nou pe foc si o dam in cateva clocote.
Separat fierbem taiteii conform instructiunilor de pe cutie.
Cand sunt gata fierti ii strecuram si ii trecem pe sub in jet de apa rece.
Adaugam taiteii fierti in supa si servim fierbinte impreuna cu legumele(eu am adaugat   numai morcovul)si asezonam  cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de curcan-0
Supa de curcan-1
Supa de curcan-2
Supa de curcan-3

COMENTARII (19)

mirela0911

mirela0911 1

14.08.2016, 10:10

Excelenta!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

15.08.2016, 08:59

minunata aceasta supita

Xandrinne

Xandrinne 1

15.08.2016, 10:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!