Supa de curcan

de Bucataras Medi in Supe, 11 Aug 2016 | 3240 vizualizari

 

Am cumparat un curcam de aproximativ 8 kg crescut la tara.
Mi-am zis ca o supa este binevenita si sa stiti ca am avut mare dreptate.
Pentru supa am folosit o pulpa,pe care dupa ce am fiert-o am scos.o si am folosit.o la o salata cu legume.
A rezultat o supa foarte gustoasa, galbena  si grasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc pulpa de curcan1 ceapa2 morcovi1 buc pastarnac1/4 telinasare1 ardei iute mic uscatpiper boabepatrunjel verdetaitei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan:

Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati).
Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine.
#Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi pierde din savoare,din gust.
Adaugam boabele de piper si lasam la fiert .
Cat supa fierbe ne ocupam de zarzavat......il spalam, il curatam.
Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele.....ceapa intreaga,morcovul,pastarnacul si telina taiate bastonase.
Condimentam dupa gust cu sare si ardei iute uscat, taiat marunt.
Lasam la foc potrivit pana cand totul este bine fiert.
#Spumam ori de cate ori este nevoie iar daca este cazul stergem cu un servetel de bucatarie umed marginile oalei.
Strecuram supa.
Asezam deasupra unei oale goale o strecuratoare(eventual captusita cu in tifon).In oala ramane supa iar in strecuratoare carnea si zarzavaturile.
Carnea asa cum am spus mai sus am folosit.o pentru o salata iar legumele se pot adauga din nou in supa.

Punem supa din nou pe foc si o dam in cateva clocote.
Separat fierbem taiteii conform instructiunilor de pe cutie.
Cand sunt gata fierti ii strecuram si ii trecem pe sub in jet de apa rece.
Adaugam taiteii fierti in supa si servim fierbinte impreuna cu legumele(eu am adaugat   numai morcovul)si asezonam  cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:10

Excelenta!

elucubratiiculinare 1

15.08.2016, 08:59

minunata aceasta supita

Xandrinne 1

15.08.2016, 10:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui