Supa de curcan cu galuste de gris

de adasev12 in Supe, 10 Sep 2010 | 16119 vizualizari

 

eu gatesc des cu carne de curcan, asa ca am si oase...nu le arunc, mai las ceva carnita pe ele si fac supita...de data asta am facut de galuste, f usoara si repede de facut, dar si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • os cu carnita de curcan
  • 2 oua
  • gris cat e nevoie
  • telina, leustean
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa mai mica
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu galuste de gris:

se pune osul la fiert cu frunze de telina si leustean si ceapa. eu frunzele le leg cu ata, asa nu se imprastie prin supa si le pot scoate usor la final.se adauga putina sare, ca sa dea gust carnitii.

cand e aproape fiert osul se scot frunzele si ceapa din supa, la fel si osul pe o farfurie. se adauga morcovii taiati ffasii mai lungi.

se bate bine albusul de la oua apoi se adauga gris cat cuprinde, pt a se face o pasta consistenta, care se leaga bine, dar atentie sa nu fie nici prea invartosata, ca nu se vor fierbe galustele la mijloc raman crude. se adauga apoi galbenusurile si se amesteca bine.

turnati o ceasca de apa rece in supa, sa astampere fierberea, apoi se pun galustele in supa cu ajutorul unei lingurite, cate jumatate de lingurita,fiindca cresc la fierbere. daca vi se pare supa prea subtire puteti adauga o mana de taitei fini. lasati sa fiarba la foc domol sa nu se imprastie. adaugati o lg de vegeta. canea o descprindeti de pe os toata cu cun cutit eventual si o turnati peste supa. amestecati usor pe timpul fierberii galustelor.

patrunjelul il adaugati sau imediat dupa ce luati de pe foc sau in farfurie direct cand serviti ( eu am optat pt a doua varianta, e aspectuos).

pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

lia maria 1

10.09.2010, 16:47

ce buna e supica ta

Teo 1

10.09.2010, 22:47

uite, o gospodina care stie '' din nimic '' sa faca ceva gustos ! bravo !

Corinuta 1

11.09.2010, 20:48

cu galuste, vreau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci