Supa de curcan cu taietei din morcov

de adnia in Supe, 1 Feb 2013 | 1165 vizualizari

 

V-am tot promis retete gatite in oala minune si, desi o folosesc mai mult decat intensiv, am tot amanat acest lucru din lipsa de timp (aceeasi problema, bat-o vina!). Iata insa ca i-a venit randul si acestei supe minunate, pe care o gatesc cu drag ori de cate ori simt ca ma cuprinde raceala, sau imi doresc ceva usor si rapid.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 pulpa de curcan
  • -vegeta naturala
  • -sare, piper
  • - 1 ceapa mare
  • -2-3 catei de usturoi
  • -1 morcov mare, mare
  • - 1 radacina telina mica
  • -1 radacina patrunjel
  • - 1 ardei gras
  • -verdeata uscata (eu o am gata pregatita in amestec din toamna, la deshidrator: patrunjel, telina, leustean)
  • -3 l apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taietei din morcov:

Am curatat legumele  si le-am taiat bucati mai mari (cu exceptia morcovului) si le-am pus in oala minune, impreuna cu pulpa de curcan si condimentele si apa. Am lasat sa fiarba sub presiune 10 min., apoi am lasat sa se depresurizeze singura, timp in care am pregatit taieteii asa: am curatat morcovul si am inceput sa rad fasii fine cu ajutorul instrumentului din imaginea colaj (este un curatitor de legume cu dinti).

Am ridicat capacul oalei, am strecurat supa, am taiat carnita in bucatele, am adaugat  taieteii-morcovul si am pus din nou totul la fiert sub presiune inca 4 minute. Asta a fost tot! Am servit fierbinte, cu patrunjel tocat.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de curcan cu taietei din morcov-0
Supa de curcan cu taietei din morcov-1

COMENTARII (11)

sebirizescu 1

01.02.2013, 22:42

Criss 1

04.02.2013, 13:27

Foarte faina ideea cu taieteii din morcovi.

adnia 1

04.02.2013, 19:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04