Supa de curcan fugit cu galusti

de Dana Cristea - pusikmea in Supe, 19 Ian 2011 | 2083 vizualizari

 

:)))daca puiul fuge, curcanul de ce ar sta pe loc:))))

 

INGREDIENTE

  • o aripa de curcan
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 1 pastarnac
  • o radacina patrunjel
  • ardei rosu/verde de la conglator
  • sare
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan fugit cu galusti:

Spalam si curatam aripa de curcan, dupa care o punem la fiert.

Spumam de cate ori este nevoie.

Dupa ce a fiert carnea ( aproximativ o ora, pt ca fierbe mai greu) o scoatem si punem legumele taiate cubulete.

Cand sunt aproape gata legumele pregatim compozitia pentru galuste.

Batem oul cu un praf de sare, adaugam grisul si mestecam bine, nu trebuie sa curga din lingura, dar nici nu trebuie sa fie prea groasa  compozitia.

Dam focul incet la aragaz si cu o lingura luam din compozitie si punem usor in supa, udam de fiecare data lingura pentru a nu se lipii, dupa ce am terminat de pus toate galustile turnam o cana de apa rece rece peste si acoperim imediat, repetam aceasta faza de cateva ori pana sunt fierte galustile.

La sfarsit potrivim dupa gust cu sare si asezonam cu patrunjel tocat fin.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de curcan fugit cu galusti 79113
retete culinare - Supa de curcan fugit cu galusti 79114

COMENTARII (24)

Dana Cristea - pusikmea 1

20.01.2011, 14:06

va multumesc frumos, a fugit la noi in burtica, mihaela ms mult

kamy 1

20.01.2011, 19:54

as papa o portie ce- mi plac galustele

Dana Cristea - pusikmea 1

20.01.2011, 19:55

te serves kamy cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: