Supa de dovleac

de bianca92 in Supe, 14 Sep 2013 | 1485 vizualizari

 

Stiu ca dovleacul copt e foarte bun, dar odata si odata te saturi si de el. Si totusi ce sa faci cu dovleacul? Iata o reteta de supa de dovleac care sper sa va incante.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • 1 kg dovleac curatat de samburi si coaja
  • 6 cani supa de pui sau de legume
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri miere
  • o lingurita sare
  • o lingura iaurt
  • crutoane (optional)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac:

Intr-o oala incingeti uleiul la foc mediu apoi adugati ceapa taiata marunt. Se lasa la calit dupa care se adauga usturoiul zdrobit si se mai lasa 2 minute. Se adauga dovleacul (curatat si taiat cubulete), supa de pui sau de legume, curry si sarea. Se lasa sa fiarba, iar dupa ce da clocot se lasa neacoperit la foc mic inca 15 minute pana ce dovleacul este fraged. Dupa ce e gata se ia de pe foc si se adauga mierea apoi se amesteca cu un blender sau un mixer pana primeste o textura fina.

La servire se stropeste cu o lingura de iaurt si se adauga crutoane.

Pofta Buna!

 

COMENTARII (4)

Geanina87 1

21.09.2013, 09:30

buna tare

Valclaudia 1

06.10.2013, 23:26

interesanta reteta

diaconta 1

07.10.2013, 14:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L