Supa de dovleac cu legume, in dovleac

de Doinavar in Supe, 17 Feb 2013 | 1753 vizualizari

 

O minunatie de supa, cu un gust rafinat, special, care poate fi servita in castronele simpatice …

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac de 2 kg (un dovlecel care s-a copt bine)
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 50 g telina
  • 2 buchetele de conopida
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • unt cat o nuca
  • 50 g smantana (iaurt)
  • 1 cub/lingurita concentrat de legume
  • 10 ml ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 1 felie de sfecla rosie
  • sare, piper, paprika
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu legume, in dovleac:

Taiati dovleacul in cateva felii mai grosute (pastrati capatul rotund pentru a face din el un castronel) si curatati-le de coaja. Scobiti toate feliile de partea cu seminte, apoi tocati-le cubulete (ca si crutoanele).

Curatati restul legumelor si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece, cu putina sare, impreuna cu jumatate din cubuletele de dovleac. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac, aproximativ 30 minute, apoi adaugati uleiul, concentratul, zaharul, lasati sa se racoreasca si mixati.
Intre timp, caliti restul crutoanelor de dovleac in unt, adaugati un pahar de apa si lasati-le la calit pana se inmoaie, apoi condimentati-le.

Pregatiti dressing-ul din galbenus si smantana, turnati-l in supa si amestecati pana se omogenizeaza. Puneti supa in supiera, adaugati cubuletele calite, presarati cu putina paprika si verdeata tocata, dregeti gustul de sare si piper.

Din capatul rotund al dovleacului faceti un castronel simpatic, scobiti miezul pana lasati un perete de 1 cm grosime, decupati marginea cu un cutitas dupa inspiratia dumneavoastra apoi frecati marginea cu o felie de sfecla rosie.

In castronel puneti supa si crutoanele, apoi decorati cu smantana, paprika si frunze de patrunjel.

 

TIPS-URI

1

O puteti servi si in farfurii, este la fel de delicioasa.

RETETA IN IMAGINI

Supa de dovleac cu legume, in dovleac-0
Supa de dovleac cu legume, in dovleac-1
Supa de dovleac cu legume, in dovleac-2
Supa de dovleac cu legume, in dovleac-3
Supa de dovleac cu legume, in dovleac-4
Supa de dovleac cu legume, in dovleac-5
Supa de dovleac cu legume, in dovleac-6
Supa de dovleac cu legume, in dovleac-7
Supa de dovleac cu legume, in dovleac-8
Supa de dovleac cu legume, in dovleac-9
Supa de dovleac cu legume, in dovleac-10

COMENTARII (5)

gaby_gabytza 1

17.02.2013, 16:07

plaaace

Rocsi 1

17.02.2013, 19:24

MotanLaOale 1

17.02.2013, 19:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04