Supa de dovleac cu legume, in dovleac

de Doinavar in Supe, 17 Feb 2013 | 3787 vizualizari

 

O minunatie de supa, cu un gust rafinat, special, care poate fi servita in castronele simpatice …

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac de 2 kg (un dovlecel care s-a copt bine)
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 50 g telina
  • 2 buchetele de conopida
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • unt cat o nuca
  • 50 g smantana (iaurt)
  • 1 cub/lingurita concentrat de legume
  • 10 ml ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 1 felie de sfecla rosie
  • sare, piper, paprika
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu legume, in dovleac:

Taiati dovleacul in cateva felii mai grosute (pastrati capatul rotund pentru a face din el un castronel) si curatati-le de coaja. Scobiti toate feliile de partea cu seminte, apoi tocati-le cubulete (ca si crutoanele).

Curatati restul legumelor si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece, cu putina sare, impreuna cu jumatate din cubuletele de dovleac. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac, aproximativ 30 minute, apoi adaugati uleiul, concentratul, zaharul, lasati sa se racoreasca si mixati.
Intre timp, caliti restul crutoanelor de dovleac in unt, adaugati un pahar de apa si lasati-le la calit pana se inmoaie, apoi condimentati-le.

Pregatiti dressing-ul din galbenus si smantana, turnati-l in supa si amestecati pana se omogenizeaza. Puneti supa in supiera, adaugati cubuletele calite, presarati cu putina paprika si verdeata tocata, dregeti gustul de sare si piper.

Din capatul rotund al dovleacului faceti un castronel simpatic, scobiti miezul pana lasati un perete de 1 cm grosime, decupati marginea cu un cutitas dupa inspiratia dumneavoastra apoi frecati marginea cu o felie de sfecla rosie.

In castronel puneti supa si crutoanele, apoi decorati cu smantana, paprika si frunze de patrunjel.

TIPS-URI

1

O puteti servi si in farfurii, este la fel de delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu legume, in dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac