Supa de dovleac cu pui si orez

de Brindusa in Supe, 13 Noi 2011 | 1848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui (poate fi cu os)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 8 boabe de piper negru
  • 1 kg dovleac
  • 10 pastai de cardamom (optional)
  • 1 bucata de praz
  • 50 g unt
  • 4 linguri ulei de porumb
  • 200 g orez
  • sare, piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu pui si orez:

Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de piper intr-o oala si acopera-le cu 3 litri de apa. Fierbe-le la foc mic, pana cand carnea este moale. Strecoara si pastreaza carnea si zeama de supa.

Curata dovleacul de coaja si seminte. Taie-l in cuburi nu foarte mari.

Curata prazul si taie-i partea alba in rondele nu foarte groase.Incalzeste untul si uleiul intr-o cratita mare (eu am folosit wok-ul). Pune pastaile de cardamom si prajeste-le putin. Adauga dovleacul si prazul. Amesteca bine si caleste-le cam 3-4 minute. Pune un capac si lasa-le la foc mic, pana ce dovleacul se inmoaie putin (cam 5 minute).

In timpul acesta fierbe orezul in restul de zeama, pana ce se inmoaie.

Scoate carnea de pui de pe oase si rupe-o in fasii.

Pune dovleacul cu tot cu zeama intr-o oala mare. Scoate pastaile de cardamom. Transforma totul intr-o pasta cu ajutorul blenderului vertical.

In pasta de dovleac pune supa si orezul care a fiert in ea. Adauga carnea. Potriveste de sare si piper.

Serveste supa presarata cu putin piper.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de dovleac cu pui si orez 133438
retete culinare - Supa de dovleac cu pui si orez 133439
retete culinare - Supa de dovleac cu pui si orez 133440
retete culinare - Supa de dovleac cu pui si orez 133441
retete culinare - Supa de dovleac cu pui si orez 133442
retete culinare - Supa de dovleac cu pui si orez 133443

COMENTARII (4)

Lau 1

13.11.2011, 20:12

buna

Bunica 1

13.11.2011, 22:06

delicatesa

Adinuta 1

14.11.2011, 11:38

ce-avem aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18