Supă de dovlecel

de articook in Supe, 12 Iun 2010 | 3959 vizualizari

 

Supa de dovlecel este una din preferatele mele. Sigur ai o reteta de supa de dovlecel pe care ai mai gatit-o, dar aceasta este putin diferita, e de origine mexicana deci e mai iute.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mica alba, taiata marunt
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
  • 2 dovlecei mici, razuiti marunt
  • 1 ardei iute
  • sare de mare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
  • 1 cana smantana lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de dovlecel:

Puneti uleiul si untul in vasul in care veti gati supa, la foc mic. Cand s-a topit untul, adaugati ceapa, lasati aproximativ 3 min. pana cand ceapa devine transparenta. Dupa care puneti si dovlecelul iar dupa 2 min. adaugati ardeiul iute, taiat marunt si piperul. Amestecati din cand in cand.
Adaugati apa, de 3, 4 ori cantitatea de dovlecel. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 10, 15 min. dupa ce ati luat vasul de pe foc, condimentati cu sare si adaugati smantana. Pofta Buna!

  Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

RETETA IN IMAGINI

Supă de dovlecel-0
Supă de dovlecel-1
Supă de dovlecel-2

COMENTARII (4)

articook 1

12.06.2010, 15:44

Normal ca se poate, pt. ca dovlecelul e foarte bun si individual deci poti renunta la unt si foloseste la inceput doar 1 lingura de ulei, iar smantana pune-o pe masa cand servesti supa pentru a se servi doar cine prefera si smantana.

nadina73 1

13.06.2010, 15:56

sincer nu am mancat dar am trecut-o la favo sa o incver intr-o buna zi 5 furcu

Laly 1

17.06.2010, 23:52

Buna supita mai ales rece.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41