Supa de fasole cu linte rosie

de rivka in Supe/Ciorbe, 8 Ian 2010 | 4013 vizualizari

 

O supa pe care o fac foarte des pentru ca trece foarte repede. E buna, sanatoasa si foarte repede de facut, si are si costuri reduse ;).

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare de linte rosie
  • un borcan de 800 grame fasole alba in sos tomat
  • un ardei capia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare,piper
  • 1 lingurita de tarhon
  • o conserva mica pasta tomate
  • ulei masline
  • apa
  • pt servire ceapa si ardei iuti din otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole cu linte rosie:

Lintea(o cana mare) se aseaza la umflat in apa calda cca 30 minute.


Intr-o oala de supa se aseaza ceapa tocata , usturoiul tocat cu cutitul, ardeiul capia tocat marunt si morcovul tocat bucatele marunte , ulei de masline 4 lingiri si se aseaza pe foc pana cand legumele incep sa-si lase miros amestecandu-se cu lingura de lemn.


Apoi se adauga lintea scursa de apa, apa rece de la robinet si se pune la fiert cca 15-20 minute pana fierbe lintea.Cand lintea e aproape gata se aduga conserva de fasole alba in sos tomat, conserva mica de pasta de tomate, sare piper dupa gust si 1 lingurita rasa de tarhon(eu la supe/ciorbe de fasole si de cartofi sau tocane de cartofi folosesc tarhon, daca nu va place gustul puteti renunta).Se mai lasa 5-7 minute la fiert.


Se serveste fierbinte cu paine si ceapa/ ardei iuti eventual acrita cu otet de la ardeii iuti. E o bunatate mai ales iarna ;)

 

COMENTARII (6)

rivka 1

08.01.2010, 21:49

pai eu fac saptamanal, ori supa , ori ciorba(pun si carne) ori fasole frecata....
imi place foarte mult, e foarte sanatoasa(am vazut la oprah a spus doctorul ei mehmet oz ca mancatorii inversunati de fasole au talia mai subtire ca media deci sunt mai slabi). plus sanse reduse de cancer de colon

Teo 1

08.01.2010, 22:27

si eu am primit comanda de fasole, dar o tot aman;gata m-ai convins sa trec la treaba;

mamidesara 1

02.03.2010, 12:19

super bunaaaa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27