Supa de fasole cu linte rosie

de rivka in Supe/Ciorbe, 8 Ian 2010 | 4146 vizualizari

 

O supa pe care o fac foarte des pentru ca trece foarte repede. E buna, sanatoasa si foarte repede de facut, si are si costuri reduse ;).

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare de linte rosie
  • un borcan de 800 grame fasole alba in sos tomat
  • un ardei capia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare,piper
  • 1 lingurita de tarhon
  • o conserva mica pasta tomate
  • ulei masline
  • apa
  • pt servire ceapa si ardei iuti din otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole cu linte rosie:

Lintea(o cana mare) se aseaza la umflat in apa calda cca 30 minute.

Intr-o oala de supa se aseaza ceapa tocata , usturoiul tocat cu cutitul, ardeiul capia tocat marunt si morcovul tocat bucatele marunte , ulei de masline 4 lingiri si se aseaza pe foc pana cand legumele incep sa-si lase miros amestecandu-se cu lingura de lemn.

Apoi se adauga lintea scursa de apa, apa rece de la robinet si se pune la fiert cca 15-20 minute pana fierbe lintea.Cand lintea e aproape gata se aduga conserva de fasole alba in sos tomat, conserva mica de pasta de tomate, sare piper dupa gust si 1 lingurita rasa de tarhon(eu la supe/ciorbe de fasole si de cartofi sau tocane de cartofi folosesc tarhon, daca nu va place gustul puteti renunta).Se mai lasa 5-7 minute la fiert.

Se serveste fierbinte cu paine si ceapa/ ardei iuti eventual acrita cu otet de la ardeii iuti. E o bunatate mai ales iarna ;)

 

COMENTARII (6)

rivka 1

08.01.2010, 21:49

pai eu fac saptamanal, ori supa , ori ciorba(pun si carne) ori fasole frecata....
imi place foarte mult, e foarte sanatoasa(am vazut la oprah a spus doctorul ei mehmet oz ca mancatorii inversunati de fasole au talia mai subtire ca media deci sunt mai slabi). plus sanse reduse de cancer de colon

Teo 1

08.01.2010, 22:27

si eu am primit comanda de fasole, dar o tot aman;gata m-ai convins sa trec la treaba;

mamidesara 1

02.03.2010, 12:19

super bunaaaa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21