Supa de fasole cu piept de curcan afumat

de Corinuta in Supe, 7 Aug 2010 | 2194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei gras verde
  • 200 g piept de curcan fiert si afumat
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 500 g fasole alba uscata 
  • 1,5 cuburi pentru supa de legume dizolvate in 750 ml apa
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingura ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole cu piept de curcan afumat:

Fasolea se pune la inmuiat in apa vreo 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se strecoara si se pune la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu sare si cu foile de dafin. Se fierbe aprox. o ora la foc potrivit. 

Se spala ardeiul se curata si se taie cubulete. Se taie pieptul de curcan in bucatele. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt.

Se pune fasolea intr-o strecuratoare, iar o treime se pune deoparte intr-un vas. Restul de fasole se paseaza impreuna cu supa de legume.

Se prajesc ardeiul si pieptul de curcan in ulei la foc mediu, timp de aprox. 5 minute. Se adauga fasolea pasata, fasolea intreaga si boia si totul se da in clocot. Se fierbe acoperit la foc mic timp de aprox. 3 minute, se sareaza, se presara deasupra patrunjelul si se serveste.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de fasole cu piept de curcan afumat-0
Supa de fasole cu piept de curcan afumat-1
Supa de fasole cu piept de curcan afumat-2
Supa de fasole cu piept de curcan afumat-3
Supa de fasole cu piept de curcan afumat-4
Supa de fasole cu piept de curcan afumat-5

COMENTARII (10)

Corinuta

Corinuta 1

07.08.2010, 23:22

Mena, multumesc!

nadina73

nadina73 1

07.08.2010, 23:54

o portie va rog5 furcu

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

08.08.2010, 14:51

foaret buna............

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!