Supa de fasole verde

de Corinuta in Supe, 3 Iul 2010 | 1485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 rosie
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de boia
  • sare, piper
  • verdeata tocata, smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole verde:

Fasolea se curata de codite, se taie bucati, se spala si se pune sa fiarba in apa cu sare intr-o cratita. Dupa ce incepe sa dea in clocot se ia de pe foc si se strecoara.

Intr-o oala se pun la fiert 3 litri de apa. Intre timp se curata si se toaca ceapa, morcovul, cartoful si rosia(eu am pus din conserva). Cand fierbe apa se adauga ceapa si morcovul. Se lasa sa fiarba zece minute apoi se adauga fasolea si cartoful. 

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se amesteca cu faina si se prajeste 2-3 min amestecand mereu. Apoi se adauga boiaua si o cana  cu apa rece si se amesteca cu supa. 

Se adauga rosia si se condimenteaza cu sare si piper. Se mai lasa sa fiarba 5 min apoi se ia de pe foc.

Se serveste cu verdeata si smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de fasole verde-0
Supa de fasole verde-1
Supa de fasole verde-2

COMENTARII (10)

nadina73 1

04.07.2010, 22:30

foarte buna nota 10

Corinuta 1

05.07.2010, 00:01

Multumesc Nadina, pupici!

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 20:38

Foarte mult imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04