Supă de fasole verde cu cârnați afumați

de Pur_si_simplu_papa_bun in Supe, 28 Noi 2011 | 3166 vizualizari

 

Nu știu cum vă organizați voi cu gătitul, dar eu marțea rămân întotdeauna fără mâncare gătită, așa că m-am gândit să vă dau o idee de o supă consistentă (nici nu vă mai trebuie altceva de mâncare :)), numai bună pentru o zi friguroasă.

 

INGREDIENTE

  • • o pungă de fasole verde congelată (of..deja trecem la legume de prin congelator!)
  • • o ceapă albă
  • • 2 morcovi + alte zarzavaturi de prin frigider (țelină, pătrunjel etc.)
  • • o roșie și un ardei verde
  • • supă de carne (eu am fiert o bucată de curcan)
  • • 2 fire de cârnați afumați tăiate în bucăți de 2 cm (aproximativ)
  • • 2 căței de usturoi pisați
  • • 1/4 linguriță de boia dulce
  • • frunze de țelină
  • • sare și piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de fasole verde cu cârnați afumați:

După cum vă spuneam mai sus am fiert o bucată mică de curcan din care mi-a ieșit o bunătate de zeamă. Carnea am tăiat-o bucăți și am pus-o deoparte. În supă am pus să fiarbă morcovii, albitura, ceapa și ardeiul tocate, iar când au erau aproape gata am adăugat fasolea verde, roșia și bucățile de cârnați. Le-am lăsat să fiarbă la foc mic. La final am pus înapoi cărnița de curcan, usturoiul pisat, am presărat boiaua, frunzele de țelină tocate și am potrivit supa cu sare și piper.

E delicioasă cu pâine de casă, ardei iute și, binențeles, smântână! Să aveți poftă bună!!

 

COMENTARII (14)

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 14:08

buuuuun

mihaelar63 1

05.12.2011, 11:45

Daca e cu carnati e buna

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21