Supa de gaina cu galuste de gris

de Aletta in Supe, 26 Sep 2015 | 724 vizualizari

 

Calitatea pozelor nu este extraordinara dar a iesit o supa foarte gustoasa,datorita gainei de casa.

 

INGREDIENTE

  • spatele si pulpa unei gaini sau pui de casa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • jumatate de bucata de telina
  • un cartof mic
  • patrunjel verde proaspat
  • Delikat 'Bulgarasi de Savoare''
  • o ceapa

Pentru galustele de gris:

  • 4 linguri de gris
  • 2 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu galuste de gris:

Se spala bine spatele si pulpa gainii.

Se pune apa rece in oala la fiert cu un praf de sare.

Se pun bucatile de carne si se lasa pana fac spuma.Se i-a jos cu o lingura gaurita.

Se pun legumele curatate si spalate. Se pun condimentele.

Se fierb la foc mic aproximativ 1 h 30 minute.

Galustele de gris:

Ouale se bat spuma cu un praf de sare si piper apoi se adauga in ploaie grisul,omogenizand bine.

Se scot legumele din supa si se adauga cu lingura din compozitie pentru galuste,lasand sa mai fiarba cateva minute.

Se serveste cald!

 

 

TIPS-URI

1

Galustele de gris se stropesc cu apa rece.( Rocsi)

RETETA IN IMAGINI

Supa de gaina cu galuste de gris-0
Supa de gaina cu galuste de gris-1
Supa de gaina cu galuste de gris-2
Supa de gaina cu galuste de gris-3
Supa de gaina cu galuste de gris-4
Supa de gaina cu galuste de gris-5

COMENTARII (9)

-Licurici-

-Licurici- 1

27.09.2015, 10:27

Tare buna e!

Gicuta69

Gicuta69 1

28.09.2015, 14:34

Aletta

Aletta 1

28.09.2015, 17:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!