Supa de galuste

de Rocsi in Supe/Ciorbe, 15 Mai 2010 | 3062 vizualizari

 

De fapt e ca o ciorba ca am acrit-o cu bors ca asa ii place la mama...ca eu nu mananc...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • jumatate ardei rosu
  • 3 cepe verzi
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde proaspat
  • 1 morcov
  • bors(dar puteti face si fara ,eu am pus)
  • 1 cub knorr
  • piper
  • sare
  • pentru galustele:
  • 2 oua
  • gris(nu stiu exact cantitatea ca eu pun dupa ochi)
  • piper
  • delikt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de galuste:

Intr-o oala se pune apa pe 3 sferturi .

puiul se spala bine si se pune in oala sa fiarba cu putin piper si delikt.

ardeiul se taie cubulete.

morcovul se da pe razatoarea mare.

ceapa se taie rondele.

patrunjelul se toaca marunt.

pastarnacul se taie si el cuburi.

cand puiul este aproape fiert de tot se pun si legumele.

intre timp se fac galustelele:ouale se bat bine ,se pune grisul,delikt si piper dupa gust.se face o compozitie nu prea moale dar nici prea tare.

cand puiul este fiert se scoate(si se face alta mancare cu el),iar cu o lingurita se pun galustelele,usor pentru a nu le distruge.

le fierbeti 10 min apoi trageti putin oala de pe foc si stopiti galustelele cu putina apa rece(apa rece le face mai pufoase).

se mai fierb iar 5 min si iar se stropesc cu apa rece.

la urma se pune borsul(nu e obligatoriu) si se pune piper si delikt dupa gust.

se mai dau 2-3 clocote si gata supa.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de galuste-0
Supa de galuste-1
Supa de galuste-2
Supa de galuste-3
Supa de galuste-4

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

16.05.2010, 18:34

mersi mena

Nicolae

Nicolae 1

18.05.2010, 21:00

Rocsi

Rocsi 1

18.05.2010, 21:56

multumesc domnul nicolae

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!