Supa de galuste cu carne de pasare

de Ligia Bxl in Supe, 29 Iun 2013 | 9128 vizualizari

 

Pentru a avea succes galustele voastre eu va propun sa urmati daca vreti si pasii mei si sigur va vor iesi niste pufosenii :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov mare
  • 4-5 aripi(piept sau pulpe)
  • 1 bucata de telina
  • 1 jumatate de ardei rosu
  • 3-4 litri de apa
  • 2-3 linguri de delikat cu gust de gaina Knorr
  • putin piper
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 linguri de ulei(daca e necesar)
  • Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 9 linguri de gris
  • 1-2 linguri de ulei
  • putina sare
  • putin piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de galuste cu carne de pasare:

Se curata carnea de piele, se spala, apoi se pune la fiert in apa. Se ia spuma cu spumarul daca e necesar. Se curata si se spala legumele, apoi se taie ceapa marunt, morcovul si telina se toaca cubulete. Dupa ce a fiert carnea se pun aceste legume iar mai la final se pune ardeiul.

In timp ce se fierb legumele se fac galustele astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare ca la prajituri, apoi galbenusurile se freaca cu putina sare si peste ele se adauga albusul batut spuma, se amesteca usor sa nu se lase, se adauga uleiul si putin piper, apoi grisul cate o lingura pe rand. Lingurile de gris sa fie mai pline nu chiar rase, apoi se lasa sa se umfle putin la temperatura camerei.

Dupa ce au fiert bine toate, se sareaza ori cu sare ori cu delikat, apoi se da oala de pe foc si cu lingurita se formeaza mici galuste, apoi se pune oala iar pe foc si se fierb la foc mic cateva minute. La final se pune piper si patrunjel spalat si tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca vreti mai putine galuste la 1 ou se pun 3 linguri de gris si putin ulei, important este sa bateti bine albusurile.

2

Daca carnea nu e grasa si nu-si lasa grasime in supa e necesar sa adaugati cateva linguri de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste cu carne de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

nilgun 1

24.12.2013, 20:24

deliciu

RalukaToprak 1

29.04.2014, 14:47

Bun, bun, fac si eu azi si pun poza cu specificatia ca e de la tine mami , vrea Altay, a mancat la pranz la scoala si ce sa vezi..jumatatea romaneasca din el, a placut aceasta supa spre deosebire de taicasu care nu se da in vant dupa ea

Ligia Bxl 1

27.09.2014, 12:18

Ralu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de galuste de post