Supa de gulii

de Corinuta in Supe, 11 Sep 2010 | 3874 vizualizari

 

N-am facut niciodata....eram curioasa cum poate fi......reteta pe care am gasit-o m-a incantat, asa ca am trecut la treaba:D

 

INGREDIENTE

  • 4 gulii mari si late :)
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 200 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gulii:

Se curata ceapa, guliile, telina, se spala si se taie cubulete. Se pun 3 litri de apa la incalzit intr-o oala. In alta oala se caleste ceapa in ulei amestecand din cand in cand.

Cand ceapa devine sticloasa se adauga telina si guliile si se mai calesc impreuna inca 10 minute amestecand mereu. Apoi se adauga faina, se amesteca bine se adauga cei 3 litri de apa calda si se lasa sa fiarba la foc potrivit 10-15 minute.

Se curata usturoiul. Se spala, se zvanta si se toaca patrunjelul. Se amesteca smanana cu usturoiul pisat si cu patrunjelul.

Se gusta guliile si daca s-au fiert se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit putin se adauga in supa smantana si se serveste. 

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de gulii-0
Supa de gulii-1
Supa de gulii-2
Supa de gulii-3
Supa de gulii-4
Supa de gulii-5
Supa de gulii-6
Supa de gulii-7

COMENTARII (14)

Corinuta

Corinuta 1

12.09.2010, 00:27

Si-acu ce vrei sa zici ca nu mai esti boboc? Pai, ai inflorit, nu?

jolygina

jolygina 1

12.09.2010, 03:12

ador sa mananc guli cu sare supita nu am mancat pana acum dar cred ca-i foarte buna

Julie

Julie 1

15.09.2010, 19:41

Nici eu nu am facut niciodata dar as fi curioasa sa gust!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!