Supa de gulioare umplute (ca la Cluj)

de mihaelar63 in Supe, 13 Noi 2013 | 4442 vizualizari

 

Avantajul de a trai intr-un orasel este ca mergand la piata poti sa cumperi legume proaspete de la mici producatori agricoli . Cand am vazut gulioarele fragede pe taraba la nenea din Mihai Viteazul mi-am zis ca e vremea ca acestea sa se umple si sa aterizeze intr-o supa . Bineinteles cu smantana ca asa ii sta bine unei supe din Ardeal . Am invatat sa prepar aceasta supa de la mama mea , si cum nu mai o facusem demult timp , pentru conformitate am sunat-o pe matusa . M-am bucurat sa constat ca modul de preparare era identic .

 

INGREDIENTE

  • 8 gulioare
  • 500 gr carne tocata amestec vita+porc
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 linguri mari orez
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingura faina alba
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • sare
  • piper alb
  • 200 ml smantana 50 ml ulei
  • marar verde
  • cimbru verde
  • codite de ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gulioare umplute (ca la Cluj):

Se curata si se spala legumele .

O ceapa taiata marunt si morcovul rondele se calesc usor in ulei, intr-o oala si se adauga 3 l apa si putina sare .

O ceapa taiata marunt se caleste  in tigaie cu orezul pana devine sticloasa. Se trage tigaia  de pe foc si se amesteca cu carnea, sare, piper, pasta ardei, codite de ceapa verzi si ou.

Guliile curatate se scobesc cu ajutorul unei lingurite si se umplu cu compozitia din carne. Presarati putina faina pe deasupra guliilor umplute .

Puneti guliile umplute in oala ce clocoteste si dati focul la jumatate .

Daca a mai ramas compozitie de carne formati mici perisoare pe care le puneti la fiert .

Fierbeti supa 30 minute la foc potrivit (daca clocoteste prea tare este risc de a se "goli" guliile.

Dregeti supa cu smantana diluata cu zeama calda si serviti cu marar si cimbru verde .

 

TIPS-URI

1

Guliile le puteti scobi cu ajutorul unei lingurite. Doar sa fie de inox ,, adevarat '' sa nu se indoaie :)))

2

Pentru ca gulia contine multa vit C nu e nevoie a se acri suplimentar .

3

Se pot prepara si scazute . In acest caz folositi mai putina apa si la smantana adugati o lingura de faina alba .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de gulioare umplute (ca la Cluj) 277698
retete culinare - Supa de gulioare umplute (ca la Cluj) 277699
retete culinare - Supa de gulioare umplute (ca la Cluj) 277700
retete culinare - Supa de gulioare umplute (ca la Cluj) 277701
retete culinare - Supa de gulioare umplute (ca la Cluj) 277702
retete culinare - Supa de gulioare umplute (ca la Cluj) 277703
retete culinare - Supa de gulioare umplute (ca la Cluj) 277704
retete culinare - Supa de gulioare umplute (ca la Cluj) 277705
retete culinare - Supa de gulioare umplute (ca la Cluj) 277706
retete culinare - Supa de gulioare umplute (ca la Cluj) 277707

COMENTARII (15)

Aurelia 07_07 1

05.01.2015, 17:41

Imi place foarte mult !

Panacris 1

29.09.2015, 21:11

mirela0911 1

21.03.2016, 09:31

Mmmm, ce bună e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!