Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)

de mihaelar63 in Supe, 22 Noi 2012 | 7016 vizualizari

 

De doua luni mi s-a facut pofta de supa de chimen . Am tras cu ochiul la ceilalti bucatarasi si cu ce-mi aminteam am preparat supica asta fenomenala . Aromata si acrisoara , plina de vitamine !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri chimen
  • 1 morcov mare
  • 1 gogosar
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 4 linguri de tije de telina maruntite
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lamaie [ zeama ]
  • crutoane de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu chimen si crutoane (de post):

Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ] , adugati  3-4 l apa si fierbeti .Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi.

Curatati si spalati legumele .

Prajiti usor 1-2 min ceapa , gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei  . Adugati faina si amestecati pana  devine aurie, puneti si boiaua .Cum s-ar zice se face un rantas , dar mai usor . Stingeti cu zeama de chimen adaugata treptat .Sarati.

Adaugati morcovul razuit , cartofii cubulete mici si fierbeti pana legumele sunt patrunse . Adugati spre sfarsitul fieberii  tijele de telina  si codite de ceapa verde .

Dregeti gustul cu zeama de lamaie , sare si piper .

Serviti cu crutoane de paine prajita .

TIPS-URI

1

Crutoanele de paine le-am uscat simplu la cuptor . Cine nu posteste le poate prepara cu unt .

2

Este chiar indicata ca meniu dietetic in colici usoare .In acest caz renuntati la rantas si fierbeti totul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa cu legume si galuste de carne