Supa de legume cu galuste condimentate

de deliciousflavours in Supe, 16 Noi 2012 | 3114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 gulie mai mica
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml ulei masline
  • 2-3 rondele ardei iute
  • frunze de telina
  • patrunjel
  • sare, piper
  • Pentru galuste:
  • 1 ceapa mica rosie
  • putin ulei de masline
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar
  • 2 oua
  • 3 linguri faina grisata
  • 2-3 linguri gris
  • patrunjel
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu galuste condimentate:

Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul de masline. Intre timp taiem cubulete mici morcovii, radacina de patrunjel, gulia si o adaugam la ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna, amestecand din cand in cand. Adaugam apa (in functie de cantitatea dorita), frunzele de telina, rondelele de ardei iute si condimentam cu sare si piper. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie legumele. In acest timp vom pregati si galustele deoarece trebuie sa stea 30 minute inainte sa le folosim.

Tocam ceapa marunt, o calim in ulei de masline si apoi lasam sa se raceasca. Adaugam bicarbonatul, sare si piper, patrunjelul tocat marunt si amestecam. Incorporam pe rand cele 2 oua, faina grisata si grisul. Omogenizam bine si lasam se se odihneasca 30 minute.

Cand legumele sunt fierte si a trecut jumatate de ora, luam o lingurita si incepem sa punem galustele in supa (in cazul in care vi se pare prea moale compozitia ptr galuste, puteti sa mai puneti putin gris, dar atentie, nu mult ca vor fi tari la final), acoperim vasul si lasam sa fiarba circa 10 minute. Inainte sa stingeti focul verificati daca sunt fierte galustele in interior.

Presarati patrunjel tocat si asta-i totul J

Pofta Buna! 

 

TIPS-URI

1

Daca nu gasiti faina grisata puteti folosi gri foarte fin.

RETETA IN IMAGINI

Supa de legume cu galuste condimentate-0
Supa de legume cu galuste condimentate-1

COMENTARII (29)

deliciousflavours

deliciousflavours 1

20.11.2012, 09:09

Ruxy scumpa, nu-mi ia foc gura nicioadata...sunt innebunita dupa mancarurile HOT!

Cook and Smile

Cook and Smile 1

18.01.2013, 19:57

este supa mea preferata si se gateste foarte rapid...

Valclaudia

Valclaudia 1

19.08.2013, 05:30

LA MULTI ANI!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24