Supa de legume cu taietei

de Sylvia in Supe, 9 Apr 2010 | 6607 vizualizari

 

Este o reteta data de bunica mea, o gospodina minunata care stie sa faca o mancare excelenta si” dintr-o mana de faina si cateva legume “. Mi-a iesit o supa super gustoasa si este foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 3-4  l avem nevoie de un morcov mare,
  • 2 cepe medii,
  • o bucata mica de telina,
  • un pastranac mic 
  • o radacina de patrunjel mica ( eu am pus 3 linguri de amesteca de zarzavat pentru iarna http://bucataria-sylviei.ro/zarzavat-pentru-iarna/  ca nu aveam proaspete)
  • o lingura de ulei, 
  • aproximativ 100 grame de taietei,
  • 100 ml de bulion,
  • 50 ml smantana,
  • o mana de patrujel verde tocat marunt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu taietei:

Punem pe foc o oala de marime media si incingem in ea o lingura de ulei. Cand este incins uleiul punem morcovul, patrunjelul si pastranacul  dat pe razatoare si le lasam sa se caleasca cateva minute. Dupa aceea completam cu apa rece si punem ceapa si radacina de telina si lasam sa  fiarba la foc mic timp de 30 de minute. Eu am mai pus numai o lingurita de delikat de legume pentru ca am pus zarzavaturile sarate, daca puneti zarzavat proaspat puneti sare si delikat de legume dupa gust. Dupa 30 de minute scoatem ceapa si telina si facem cu blenderul si le punem inapoi  ( se pot si pasira prin strecuratoare, eu am folosit blenderul ca mi se pare ca merge mai repede) .

Adaugam si taieteii si lasam sa fiarba cateva minute in functie de instructiuile de fierbere a taieteilor.  Apoi adaugam bulionul si smantana si lasam sa dea un clocot si inchidem focul. Se mai drege cu condimente dupa gust si se adauga verdeata tocata marunt, este excelenta la gust si cred ca se poate face si de post fara smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de legume cu taietei 25589
retete culinare - Supa de legume cu taietei 25590

COMENTARII (9)

Sylvia 1

10.04.2010, 11:48

Este excelenta si fara calit fac si asa si intr-adevar pentru sanatate este mult mai bine.
Ma bucur ca v-a placut supa mea.

Corinuta 1

11.04.2010, 11:55

Sylvia, multumesc ptr reteta....

Sylvia 1

12.04.2010, 12:24

Corina ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D