Supa de linte

de susu in Supe/Ciorbe, 8 Apr 2010 | 6579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o telina mica
  • 1 cartof
  • menta
  • putin ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • o ceapa
  • mirodenii: foi de dafin, maghiran, busuioc, oregano
  • Zeama de lamaie  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte:

Se pune lintea la fiert si se fierbe circa 30 (la foc mic dupa ce da in fiert).

Se taie ceapa, usturoiul si se rumenesc putin in uleiul de masline, dupa care se toarna peste lintea care fierbe.

Se curata zarzavaturile si se toaca marunt iar apoi se adauga in oala cu linte, nu conteaza daca fierb prea mult si se sfarama.

Odata cu zarzavaturile se pot adauga si mirodeniile la fiert si dupa gust se mai pot pune ierburi si la sfarsit, dupa ce se stinge focul.

Cand s-a fiert lintea, se sareaza dupa gust se pune menta si se stinge focul, urmand ca toata fiertura sa se mai raceasca o vreme.

Cand a ajuns la o temperatura rezonabila, se scurge zeama intr-o oala,se “arunca” toata compozitia solida in bolul de la robot si se face piure. Piureul se paseaza prin sita, ca sa se elimine cojile de la linte. Peste piureul pasat se adauga zeama si-i gata de servit. Se serveste cu zeama de lamaie. Este o supa sanatoasa si lintea rosie contine mult fier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu legume