Supa de linte rosie

de rivka in Supe/Ciorbe, 7 Dec 2009 | 4085 vizualizari

 

este foarte sanatoasa fiindca contiine multe fibre si este si foarte foarte hranitoare fiindca contine multe proteine, avand calorii foarte putine.

eu o beau si seara :) fierbinte in loc de ceai, asa ca imi trece si foamea care ma apuca in fiecare zi in jur de ora 9, 10 :(

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 catel usturoi
  • 1 cana mare linte rosie(mie imi place sa iasa supa groasa bine)
  • 2 conservute rotunde de pasta de rosii
  • ulei masline
  • se serveste cu ardei iuti sau cu chimen proaspat ras in ea cui ii place, sau cu ceapa ca si supa de fasole si paine...dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte rosie:

Ceapa se toaca marunt, catelul de usturoi se zdrobeste, se aseaza in oala si se dustuiesc scurt in putin ulei de masline pana isi lasa putin miros.


Se adauga lintearosie care inainte a fost lasata minim 30 minute in apa calda ...eu o las cam 1 ora, se adauga apa si se lasa la fiert cca 30 minute. Atentie sa nu dea in foc lintea face spuma.Se adauga pasta de rosii, se mai da 2 clocote si se stinge focul.


Se serveste cu ardei iuti, sau chimen macinat sau dupa cum doriti.

 

COMENTARII (9)

ANCA 1

09.12.2009, 21:09

eu, ca Oana, cu pachetul in dulap de nu's cand, doar ca e linte galbena, nu rosie..cred ca merge si asta, nu?

rivka 1

09.12.2009, 21:38

daca e galbena la culoare da merge si aia pt supa sigur! sa pui pasta de rosii oricum in supa .
pai pacat sa o tii sa nu o mancati ...

pana_luminita 1

18.12.2009, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!