Supă de linte roșie

de CulinaryRainbow in Supe, 12 Dec 2013 | 886 vizualizari

 

Lintea este una dintre cele mai bogate surse de proteine după soia și năut. Lăstarii conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali consumului uman zilnic. Pentru o femeie, necesarul zilnic de proteine este de 46 g, iar o ceașcă de linte gătită conține 17 g.
Înafară de proteine, lintea este bogată și în acid folic, fibre, fier și vitamina B6 care descompune zaharurile din sânge.
Așadar, azi avem la masă o delicioasă supă de linte.

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte roșie
  • 1 l de apă + încă 100 ml
  • o ceapă roșie ( mică )
  • un cățel de usturoi
  • jumătate dintr-un ardei roșu
  • două linguri cu ulei de palmier
  • o lingură plină cu iaurt
  • o lingură cu amidon
  • două frunze de salvie
  • o frunză de mentă
  • 5 boabe de chimen
  • puțin mărar verde tocat
  • sare și piper alb după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de linte roșie:

 Într-o tigaie, în cele două linguri cu ulei călim ceapa, usturoiul și ardeiul tăiate mărunt. Treptat adăugăm câte puțină apă.
   Separat, lintea spălată bine o fierbem într-o oală mică în care am pus 1 l apă și puțină sare. Lintea roșie se fierbe foarte repede; ~10 minute sunt suficiente pentru a nu o sfărâma prea tare.
   Ingredientele călite le adăugăm în supă și le lăsăm 5 minute să se odihnească pentru ca aromele să se pătrundă. Adăugăm apoi amidonul dizolvat în puțină apă, verdețurile tocate mărunt, sare dacă mai e nevoie, piperul, iar la urmă iaurtul. Se poate servi și în varianta cu bucățele de carne afumată și rondele de ceapă.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supă de linte roșie 284066
retete culinare - Supă de linte roșie 284067

COMENTARII (15)

CulinaryRainbow 1

15.12.2013, 21:04

Din care? Cum?

diaconta 1

16.12.2013, 11:00

mancare de linte rosie am facut,am pus aseara doar poza(urate poze am facut),de reteta n-am mai avut "suflare"

CulinaryRainbow 1

16.12.2013, 11:42

Eu am făcut azi fursecuri cu ghimbir, în formă de Hello Kitty. )))
Imediat pun rețeta. E de post.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55