Supă de mazăre

de articook in Supe/Ciorbe, 21 Iun 2010 | 1672 vizualizari

 

{Supa de mazare cu bacon} - este preferata mea.

 

INGREDIENTE

  • mazare congelata
  • bacon
  • faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de unt
  • ulei de masline
  • sare de mare, piper negru proaspat macinat
  • patrunjel maruntit
  • o ceapa mica maruntita
  • smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de mazăre:

In vasul in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa maruntita, lasati-o pana cand devine transparenta {nu trebuie sa se rumeneasca}adaugati 1 lingurita de faina pe urma adaugati baconul {taiat bastonase groase de de 0.5 cm} dupa ce s-a rumenit baconul adaugati mazarea+1lingura de unt si mai lasati 1,2 minute.

Adaugati apa calda {in functie de cata supa faceti} + sare dupa gust. Cand incepe sa fiarba se pun galustele {amestecati 1ou+putina faina si condimentati cu sare +piper} din compozitia facuta se iau cantitati mici cu varful unei linguri si se pun in supa. Cand galustele s-au fiert supa e gata trebuie sa mai puneti piper si patrunjelul. Intr-un bol din care veti servi supa, puneti smantana {cantitatea e in functie de cata supa faceti, eu pun o smantana mica la 5portii} pe urma luati 1 polonic de supa si il amestecati cu smantana, repetati procedeul pana cand ati pus toata supa in bol {nu se pune toata supa dintr-o data peste smantana pentru ca au temp. diferite si nu va mai fi la fel de cremoasa}

Se serveste cu paine prajita unsa cu unt sau simpla.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html 

 

COMENTARII (5)

ana 1

22.06.2010, 13:02

Imi face cu ochiul aceasta reteta !

eclerash 1

23.06.2010, 13:42

interesant..cred ca merita incercat!

Sylvia 1

25.06.2010, 11:57

Vin cu si ma inscriu la o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55