Supă de mazăre

de articook in Supe/Ciorbe, 21 Iun 2010 | 5661 vizualizari

 

{Supa de mazare cu bacon} - este preferata mea.

 

INGREDIENTE

  • mazare congelata
  • bacon
  • faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de unt
  • ulei de masline
  • sare de mare, piper negru proaspat macinat
  • patrunjel maruntit
  • o ceapa mica maruntita
  • smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de mazăre:

In vasul in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa maruntita, lasati-o pana cand devine transparenta {nu trebuie sa se rumeneasca}adaugati 1 lingurita de faina pe urma adaugati baconul {taiat bastonase groase de de 0.5 cm} dupa ce s-a rumenit baconul adaugati mazarea+1lingura de unt si mai lasati 1,2 minute.

Adaugati apa calda {in functie de cata supa faceti} + sare dupa gust. Cand incepe sa fiarba se pun galustele {amestecati 1ou+putina faina si condimentati cu sare +piper} din compozitia facuta se iau cantitati mici cu varful unei linguri si se pun in supa. Cand galustele s-au fiert supa e gata trebuie sa mai puneti piper si patrunjelul. Intr-un bol din care veti servi supa, puneti smantana {cantitatea e in functie de cata supa faceti, eu pun o smantana mica la 5portii} pe urma luati 1 polonic de supa si il amestecati cu smantana, repetati procedeul pana cand ati pus toata supa in bol {nu se pune toata supa dintr-o data peste smantana pentru ca au temp. diferite si nu va mai fi la fel de cremoasa}

Se serveste cu paine prajita unsa cu unt sau simpla.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de mazăre" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

ana 1

22.06.2010, 13:02

Imi face cu ochiul aceasta reteta !

eclerash 1

23.06.2010, 13:42

interesant..cred ca merita incercat!

Sylvia 1

25.06.2010, 11:57

Vin cu si ma inscriu la o portie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de dovleac