Supa de mazare cu spetzli

de dentistutza in Supe, 22 Oct 2010 | 1668 vizualizari

 

O reteta de familie pe care mama o face ( zic eu) mai gustoasa ca mine chiar daca respectam aceleasi indicatii. Asta e, tot ce face mama e bun...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. mazare fina, proaspata sau congelata
  • 2 cepe potrivite
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • 2-3 linguri unt
  • pentru spetzli
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 cani faina
  • 1 lingura unt topit
  • piper sau boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de mazare cu spetzli:

Supa:  

Ceapa se toaca fin si se caleste usor in cratita cu putin unt cat sa devina sticloasa.Se pune apa la fiert impreuna cu ceapa si cand clocoteste se adauga mazarea ,  se potriveste focul- sa fie domol. Se lasa la fiert pana incepe sa se inmoaie mazarea ( fierbe destul de repede) si se condimenteaza cu sare si piper.

Spetzli:

Se bat ouale intr-un castronel,se pune sarea si piper/boia si treptat se adauga faina cat cuprinde pentru un aluat moale, lipicios dar nu curgaret. Se adauga untul topit. In supa care fierbe se pun mici galuscute cu varful linguritei.Se lasa sa fiarba numai cateva minute pana se ridica toate la suprafata. 

 Oprim focul, punem mararul tocat fin si untul .  Se serveste cu smantana sau iaurt amestecat cu putina menta tocata fin.

 

TIPS-URI

1

cand se toarna galuscutzele ca sa fie mai usor se inmoaie lingurita de fiecare data in supa care fierbe inainte de a o introduce in aluat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de mazare cu spetzli 57596
retete culinare - Supa de mazare cu spetzli 57597

COMENTARII (5)

dentistutza 1

22.10.2010, 10:35

va astept, poftim la masa!!!

onuta 1

22.10.2010, 13:45

buna supita.

nadina73 1

23.10.2010, 01:35

buna rau de tot5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S