Supa de pasare cu galuste de gris

de COSTEO in Supe, 10 Iul 2013 | 1570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2,5l apa
  • 2 morcovi
  • 100 g telina
  • 2 cepe
  • 1 lgt patrunjel
  • 1 ardei gras
  • (zarzavat la borcan)

pentru galuste

  • unt
  • 1 ou
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura malai grisat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pasare cu galuste de gris:

Puiul dupa ce a fost curatat,se trece  prin flacara,se spala si se pune la fiert,in apa cu sare impreuna cu morcovi,ceapa, telina,ardei gras,sau zarzavat de la borcan.In cazul folosiri unei pasari batrane legumele se vor adauga la fiert,cand aceasta a fiert pe jumatate.

Mod de preparare galuste:Se freaca spuma 1 lingura rasa de unt,1 ou,se adauga grisul amestecat cu malaiul,putin cate putin,mestecand mereu si sarea.Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa.

Se strecoara supa de carne intr-o cratita mai larga,ca sa nu vina galustele unele peste altele si cand a inceput sa dea in clocot,se ia cu o lingurita uda din compozitia cu gris si se da drumul in supa.Dupa ce s-a pus intreaga cantitate de compozitie se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc ingaduit (ca sa ramana pufoase galustele fara sa se sfarme) cam 20 minute.Se ia la o parte si inainte de a se servi la masa i se adauga,pulbere de cimbru,coriandru,leustean,verdeata taiata marunt.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de pasare cu galuste de gris 243740
retete culinare - Supa de pasare cu galuste de gris 243741
retete culinare - Supa de pasare cu galuste de gris 243742
retete culinare - Supa de pasare cu galuste de gris 243743
retete culinare - Supa de pasare cu galuste de gris 243744

COMENTARII (9)

Rocsi 1

10.07.2013, 20:30

Ce mult le place si alor mei

diaconta 1

10.07.2013, 20:53

buna supica

jolygina 1

11.07.2013, 01:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59