Supa de pasare cu galuste de gris

de COSTEO in Supe, 10 Iul 2013 | 3912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2,5l apa
  • 2 morcovi
  • 100 g telina
  • 2 cepe
  • 1 lgt patrunjel
  • 1 ardei gras
  • (zarzavat la borcan)

pentru galuste

  • unt
  • 1 ou
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura malai grisat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pasare cu galuste de gris:

Puiul dupa ce a fost curatat,se trece  prin flacara,se spala si se pune la fiert,in apa cu sare impreuna cu morcovi,ceapa, telina,ardei gras,sau zarzavat de la borcan.In cazul folosiri unei pasari batrane legumele se vor adauga la fiert,cand aceasta a fiert pe jumatate.

Mod de preparare galuste:Se freaca spuma 1 lingura rasa de unt,1 ou,se adauga grisul amestecat cu malaiul,putin cate putin,mestecand mereu si sarea.Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa.

Se strecoara supa de carne intr-o cratita mai larga,ca sa nu vina galustele unele peste altele si cand a inceput sa dea in clocot,se ia cu o lingurita uda din compozitia cu gris si se da drumul in supa.Dupa ce s-a pus intreaga cantitate de compozitie se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc ingaduit (ca sa ramana pufoase galustele fara sa se sfarme) cam 20 minute.Se ia la o parte si inainte de a se servi la masa i se adauga,pulbere de cimbru,coriandru,leustean,verdeata taiata marunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste