Supa de peste ca la Szeged

de -Miti- in Supe, 4 Iun 2012 | 4424 vizualizari

 

Fara nici un dubiu aceasta este supa mea preferata de peste si cine a avut norocul sa incerce versiunea la fata locului,adica in Szeged,stie de ce. Desi mi-ar fi placut sa prepar supa cu peste proaspat,a trebuit sa folosesc peste congelat. Folositi boia de calitate ,eu am folosit boia de ardei Kotanyi si v-o recomand si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 1 kg macrou (sau orice alt de fel de peste disponibil)
  • 1 cartof
  • 1 ardei verde sau rosu
  • 1 lingura boia de ardei dulce Kotanyi
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de peste ca la Szeged:

Se curata pestii , se scot maruntaiele si se taie capetele,apoi pestii se taie in bucati.

Se spala bine sub jet de apa rece.

Se curata cartoful si ardeiul gras si se taie in cuburi.

Intr-o oala se pune putin ulei si se caleste ceapa,se adauga cartoful si ardeiul,apoi boiaua dulce.Se pun la fiert capurile si cozile.

Se lasa sa fiarba 30 minute la foc mare,apoi se trece totul printr-o sita. Se apasa bine,ca sa obtinem aroma din peste. Folositi o sita cu ochiuri mici ca sa nu scape bucati de oase.

Se pune supa obtinuta intr-o alta oala,se adauga bucatile de peste ramase ,pasta de tomate si se fierbe la foc mic inca 30 minute.

Se adauga sare,piper si boia iute ,dupa gust.

Se serveste fierbinte.

 

COMENTARII (20)

iri_iri

iri_iri 1

04.06.2012, 23:17

Bya Ralu

Bya Ralu 1

05.06.2012, 10:42

Mutulica

Mutulica 1

05.06.2012, 11:08

Buna reteta , dar ale naibii unguroaicele astea , au o reteta originala de ciorba de peste chiar si in locurile unde , daca vrei un peste mai mare , nu poti sa pescuiesti decat macrou congelat . Daca nu am probleme cu memoria , Tisa trece prin oras dar nu cred ca-i un rau care are cine stie ce debit sau pesti mari si grozavi .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!